«Προσφέρω για τους άλλους»

Ανοικτή επιστολή για προσφορά, δύο συμπολιτών μας
Τετ, 13/02/2019 - 15:43

 Η κρίση οικονομική και κοινωνική συνεχίζει να χτυπάει τους συνανθρώπους μας. Η ανάγκη για την στήριξη των ανθρώπων αυτών, είναι μεγάλη. Στην Χίο οι δομές και οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν δίνουν ανάσα στους ανθρώπους αυτούς.

Στις προσπάθειες αυτές, αποφασίσαμε να δώσουμε και εμείς μία βοήθεια, δίνοντας τον ελεύθερο χρόνο του καθενός από εμάς, στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Δημιουργήσαμε την ομάδα «Προσφέρω για τους άλλους» με σκοπό μέσα από ιδέες να κάνουμε το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο των ανθρώπων αυτών.

Στις αρχικές σκέψεις μας είναι η ανάγνωση βιβλίων σε διάφορους χώρους (γηροκομείο, χωριά) η δημιουργία εργαστήριων, η οργάνωση στο χώρο του Ομηρείου ημερίδας για την αλληλεγγύη, και την προσφορά στους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με δομές του δήμου και ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Η προσπάθεια αυτή έχει λίγες ώρες δημιουργίας, για τον λόγο αυτό καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία και να καταθέσει τις δικές του προτάσεις να παραβρεθεί στην πρώτη συνάντηση μας που θα γίνει την Κυριακή 17/02/2019 στις 11:30, στο κατάστημα Otra Rota, στο λιμάνι της Χίου.

Η ομάδα «Προσφέρω για τους άλλους» δεν έχει καμία οικονομική σύσταση και ούτε πρόκειται να έχει. Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια που δεν έχει σκοπό να επισκιάσει καμία υπάρχουσα δομή.

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται να έρθει στη συνάντησή μας να ενημερώσει με ένα email ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook: "Χίος: Προσφέρω για τους άλλους", για την καλύτερη οργάνωση του χώρου.

Πελαγία Κοντού: pekontou@gmail.com

Γιώργος Χάμπας: georgexampas@gmail.com

Σχετικά Άρθρα