Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Προσωρινό… στέγαστρο στο λιμάνι

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/01/2018 - 16:16
Το... μαδημένο... Καλατράβα

Οι εικόνες του κόσμου, που βρέχεται στο λιμάνι, φαίνεται ότι επηρέασε την Λιμενική Επιτροπή, που αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την τοποθέτηση ενός μη μόνιμου στεγάστρου, που θα εξυπηρετεί  τους επιβάτες, μέχρι να αδειοδοτηθεί και φτιαχτεί το μόνιμο.

Να ξεκαθαρίσουμε, είπε ο Αντώνης Κέφης Πρόεδρος της Επιτροπής ότι Αίθουσα επιβατών υπάρχει, ανεξάρτητα αν δεν την χρησιμοποιούμε, για άγνωστους λόγους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια προστασία πρέπει να υπάρχει και στον χώρο αναχώρησης του πλοίου, που τώρα απέχει πού της Αιθούσης. Το στέγαστρο θα είναι μεταλλικό μεγέθους 6χ2,5 μέτρα και ελπίζεται να λύσει το πρόβλημα προσωρινά.

Υπάρχει βεβαίως και το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αλλά κατ’ αρχήν πρέπει να γίνει το…προσωρινό, πράγμα όχι εύκολο αν υπολογίσει κανείς, ότι στη συνεδρίαση, που συμμετέχει ως μέλος της και ο Λιμενάρχης, ο Χρήστος Φραγκιάς  επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, πριν διερευνήσει το νομικό πλαίσιο καθώς το Λιμάνι και η όψη του είναι χώρος, που προστατεύεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, χωρίς την άδεια της οποίας δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Οσον αφορά το παλιό στέγαστρο, άνευ αδείας και αυτό δεν χρησιμοποιείται και επειδή το πλοίο δένει σήμερα αλλού αλλά και γιατί εκτός του ότι… μαδάει, σε βροχή και στον ήλιο είναι άχρηστο, άρα μάλλον… κοσμεί το χώρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 06:22

Στο πόδι σήμερα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου εξαιτίας:

  • Της  εσκεμμένης ολιγωρίας της Κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά την μη αποσυμφόρηση εδώ και μήνες, εξαιτίας της  ανερυθρίαστης αποθήκευσης χιλιάδων  ψυχών μες το χειμώνα των νησιών μας. Μεταφέροντας εικόνες ντροπής σ όλο τον κόσμο. Για τα νησιά μας, για μας τους νησιώτες.
  • Των νέων υπερ-δομών   για πρόσφυγες που σχεδιάζει η κυβέρνηση  και που θα καταστήσουν τα νησιά μας συνώνυμο φυλακών. Παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων τους

Το μέγεθος των συγκεντρώσεων και στα τρία νησιά, δείχνει πως το βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και απαιτούνται άμεσες λύσεις. Το μήνυμα απ τα κλειστά – μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα ή επιχειρήσεις κάθε μορφής , κοινό. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ- ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Παρά το χαμήλωμα των τόνων τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να υπάρξουν ειρηνικές και ενωτικές διαδηλώσεις, δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι ακροδεξιές κορώνες, οι κραυγές για «αποτροπή» του Περιφερειάρχη-γεγονός ανεπίτρεπτο για Πανεπιστημιακό δάσκαλο τ. Πρύτανη του Μετσόβιου ή οι θεωρίες συνωμοσίας. Ευτυχώς υπάρχουν μετριοπαθέστερες φωνές που όμως δεν καταφέρνουν να σώσουν τη χαμένη τιμή κάποιων αυτοδιοικητικών .

Σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών κατέβηκε – ή θα ήθελε να κατεβεί- στους δρόμους. Ήταν ο κόσμος που έδειξαν οι εικόνες που δεν κάνουν λάθος. Ήταν απλός κόσμος απ τις πρωτεύουσες και όλα τα χωριά των νησιών. Ήταν πολίτες που με δράσεις αλληλεγγύης επιλέγουν να στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο, εκεί που η Κυβέρνηση κωφεύει, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη λέξη αλληλεγγύη σε συνώνυμο βρισιάς. Ήταν κι άλλοι που συγκεντρώθηκαν σε άλλη θέση. Ήταν εκεί με ενωτικό πνεύμα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα ήθελαν να είναι εκεί και πολλοί ακόμα πολίτες που εντέλει γύρισαν τη πλάτη στις κινητοποιήσεις  από αντίδραση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές της Περιφερειακής αρχής, που επιχείρησε τεχνηέντως να μετατρέψει τις κινητοποιήσεις σε αντιπροσφυγικές αντί για αντικυβερνητικές. Θα ήθελαν να είναι εκεί κι εκείνοι που μπροστά στην ανακολουθία λόγων, δηλώσεων και πράξεων  φοβούνται πως ‘’ το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο’’.

Κι εμείς σαν αυτοδιοικητικές παρατάξεις, συνεπείς στα λόγια μας, ήμασταν εκεί . Στις πλατείες , στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στα νησιά μας. Με τη συμμετοχή μας, τα πανό, τα συνθήματα διαδώσαμε  το πραγματικό μήνυμα των κινητοποιήσεων.

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων

Αποσυμφόρηση τώρα με αναλογική ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα

Καμία νέα δομή στα νησιά μας

Η Ευρώπη να δείξει την ανθρωπιά της, ν ανοίξει επιτέλους τα σύνορά της

Όχι στο μίσος και στο διχασμό ,όχι στους πολέμους και στο ρατσισμό

 

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ( Δ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ(Δ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ (Δ.ΑΝ.ΣΑΜΟΥ)

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ(Δ.ΧΙΟΥ)