Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Προτάσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ από την Δημοτική Κοινότητα Χίου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 13/07/2020 - 15:16

Έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ προτείνει η Δημοτική Κοινότητα Χίου με τον πρόεδρο της Σίμο Βενέτο να τονίζει ότι οι προτάσεις αυτές εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Τεχνικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου.

Ειδικότερα  προτείνονται:

1. Η δημιουργία παιδικής χαράς - ΑΜΕΑ σε δημοτικό ακίνητο στην οδό Αγίων Αναργύρων 1-5.

2. Η δημιουργία σχολικού συγκροτήματος στη περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Λειβαδίων, επί Δημοτικού ακινήτου (με δυνατότητα αθλοπαιδιών, γηπέδων κλπ)

3. Η ανακατασκευή της Λεωφόρου Ενώσεως από την περιοχή του Ν.Ο.Χ έως το Κοντάρι με δημιουργία ποδηλατόδρομου, χώρων, περιπάτου και αναψυχής.

4. Η ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του Λωβοκομείου.

5. Η κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων στην οδό Γ.Βερίτη, και στην οδό Φ. Πασπάτη

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:23

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Καθημερινή