Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου και του Ομηρείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης η έγκριση προγραμματικών συμβάσεων
Παρ, 22/02/2019 - 14:59

Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξή του θα συνεδριάσει την Τετάρτη 27/02/19 στις 2.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσει την υποβολή προτάσεων για την χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης του Ομηρείου, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου.

Γι'αυτό το σκοπό θα τεθεί προς ψήφιση και η έγκριση προγραμματικών συμβάσεων των τριων φορέων με το Δήμο Χίου.

Και στα δύο κτίρια προβλέπονται εκτεταμένες παρεμβάσεις που αφορούν τον κλιματισμό, φωτισμό, αλλαγές κουφωμάτων και μονώσεις και επιδιώκεται η ένταξή του στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στη ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το "Βοήθεια στο σπίτι", όπως και η λήψη δανείου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Δήμου στην "Αιγαιοηλεκτική Καρδαμύλων ΑΕ".

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη :

A/A

Θέμα

Εισηγητής

 

 1.  

Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2018.

Οικονομική Επιτροπή

 

 1.  

Πρόσληψη μονίμου προσωπικού για τη στελέχωση του Δ. Χίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

κ. Δήμαρχος

 

 1.  

Λήψη δανείου για τη συμμετοχή του Δ. Χίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ Α.Ε.

Οικονομική Επιτροπή

 

 1.  

Υποβολή πρότασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Χίου-Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. Χίου & Επιμελητηρίου Χίου.

Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

 

 1.  

Υποβολή πρότασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Εργατικού Κέντρου Χίου-Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. Χίου & Εργατικού Κέντρου Χίου.

Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

 

 1.  

Υποβολή πρότασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου-Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. Χίου & Ο.Π.Κ.Δ.Χ.

Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

 

 1.  

Διαβίβαση αιτήματος της Τ.Κ. Καλλιμασιάς για την τοποθέτηση ξύλινης πέργκολας σε πλατεία.

Δ/νση Τεχνικών Υπρεσιών

 

 1.  

Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών, εργασιών, κ.λ.π.

 1. Εισήγηση Δνση Καθαριότητας (4784/2019)
 2. Εισήγηση Δνση Καθαριότητας (5104/2019)
 3. Έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α) δημοτικών και σχολικών κτιρίων

Δ/νση Τεχνικών Υπρεσιών

 

 1.  

Παράταση σύμβασης εργασίας «Συντήρηση υποδομών περιοχής Φάρκαινας»

Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου

 

 1.  

Διαγραφή προσαυξήσεων-Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Οικονομική Υπηρεσία

 

 1.  

Επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού

 

 1.  

Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.

Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

 

 1.  

Τροποποίηση αποφάσεων Δ.Σ.

 

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 1.  

Έγκριση αποφάσεων Νομικών Προσώπων.

Πρόεδροι Νομικών Προσώπων

 

 1.  

Μετακινήσεις.

 

κ. Δήμαρχος

       

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 18:40

«Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια τα οποία στη συνέχεια δεν εφάρμοσε» τόνισε αρχικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου όπου δόθηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης κοινή συνέντευξη Τύπου με τους δημάρχους Λέσβου, Στρατή Κύτελη, Μυτιλήνης και Ταξιάρχη Βέρρου, Δυτικής Λέσβου. Στη συνέχεια ο κ. Μουτζούρης εξήγησε ότι από την εμπειρία του έχει δει ότι για όποιο έργο δεν υπάρχει τοπική συναίνεση τότε δεν επιβάλλεται. «Εμείς συμπαρατασσόμεθα με τις τοπικές κοινωνίες. Κατά τ’ άλλα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Είναι προφανές ότι οι διοικούντες βρίσκονται σε σύγχυση» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Για τις μη κινητοποιήσεις ο κ. Μουτζούρης ανέφερε:
«Ήταν το πρώτο βήμα αυτή η συνέντευξη Τύπου. Η αντίδρασή μας είναι η κλιμάκωση, δεν πήγαμε στο τελικό βήμα από την πρώτη στιγμή. Σε ό,τι αφορά τους φορείς, παρίσταντο ο κ. Μυρσινιάς και ο κ. Παπαρίσβας που έλαβαν την απόφαση να κλείσουν και στη συνέχεια το ανέτρεψαν.»

Ας σημειωθεί ότι χτες ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χατζηκομνηνός εκπροσωπώντας τον κ. Μουτζούρη συναντήθηκε με τον υπουργό, κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος από την πλευρά του περιμένει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

«Δείξαμε την αλληλεγγύη ως λεσβιακός λαός και τώρα δυστυχώς μείναμε μόνοι μας. Ο Δήμος Μυτιλήνης φιλοξενεί 20.000 κόσμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Θέλησα ομόφωνα και με το Δημοτικό Συμβούλιο να δείξουμε ομοψυχία. Στη συνέχεια συνταχθήκαμε με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά και αποφασίσαμε αυτά που κοινοποιήσαμε, Οι αποφάσεις μας είναι σαφέστατες και θα φτάσουν ως το τέλος, δεν θα σταματήσουμε και θα κλιμακώσουμε ως το τέλος, και μιλάω και ως πρόεδρος της ΠΕΔ», τόνισε ο κ. Στρατής Κύτελης παραθέτοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κύτελης ανέφερε ότι η βούληση του Δήμου Μυτιλήνης είναι να κλείσουν όλες οι δομές, αλλά και η Μόρια.

Αππό την πλευρά του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος αρχικά ευχαρίστησε τους εμπόρους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Καλλονής που έκλεισαν ερμητικά την αγορά της Καλλονής και δεν υπάρχει ούτε καφές να πιουν. «Αυτό μας φορτώνει το βάρος για τις περαιτέρω ενέργειες. Δεν ήρθα να βάλω επαναστατικόμετρο εδώ, όμως» τόνισε επισημαίνοντας την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου για «καμιά απολύτως δομή στο νησί της Λέσβου, και όχι μόνο στον δικό μας δήμο. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον περασμένο μήνα αποφασίσαμε να κλείσουμε την μία παράνομη προσωρινή δομή. Μετά την έλευση του υφυπουργού κ. Στεφανή, συντοπίτη μας, κάναμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο». Καταλήγοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι ασόβαρη αντιμετώπιση η μη συμπερίληψη της τοπικής κοινωνίας και η επιβολή νέας δομής παρά τις τοπικές αποφάσεις «και αυτό ρίχνει την μπάλα, σ εμάς, στην αυτοδιοίκηση. Πιστεύω βέβαια ότι η αυτοδιοίκηση ασκεί μεταναστευτική πολιτική, αλλά δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή και πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να συνεχίσουμε» τόνισε επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια θα μεταβεί στη συγκέντρωση που διεξάγεται από τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην Καλλονή.

Πηγή: Στο νησί