Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέτειο των σφαγών

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη
Δευ, 08/01/2018 - 17:53
Σφαγή της Χίου

Με αφορμή τον εορτασμό θύμησης των Σφαγών της Χίου, σχετική επιστολής συμμετοχής στις εκδηλώσεις απευθύνει στον Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σ' αυτήν τονίζονται:

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε.

    Η επέτειος των Σφαγών της Χίου, της μεγαλύτερης σε αριθμό θυμάτων θυσίας και ενός των κυριότερων συντελεστών της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, εορτάζεται -σύμφωνα με το σχετικό Π.Δ.- τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα, η οποία κατά το τρέχον έτος  συμπίπτει με την 22α Απριλίου.

    Πεπεισμένοι ότι η Εξοχότητά Σας  αναγνωρίζει την σημασία της εκπροσωπήσεως της Πολιτείας δια του Ανωτάτου της Άρχοντος, είμαστε  βέβαιοι ότι  θα ευαρεστηθείτε και πάλι  να λαμπρύνετε την επέτειο εορτή της κορυφαίας αυτής εθνικής θυσίας με την παρουσία σας,   η οποία  και για τις χιλιάδες των μαρτυρικών θυμάτων αλλά και για το λαό την ακριτικής  μας νήσου  θα αποτελεί  ύψιστη τιμή.

                                                                         

 Μετά βαθυτάτου σεβασμού

 

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σχετικά Άρθρα

Η ευχή του Μητροπολίτη Χίου στην σημερινή ορκωμοσία των αιρετών
Τετ, 21/08/2019 - 19:46

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στο Ομήρειο η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των αιρετών των τοπικών Συμβουλίων.

Παρουσία του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη, του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, των τοπικών αρχών, ο νέος Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης, μαζί με όλους τους αιρετούς επανέλαβαν τα λόγια του Μητροπολίτη, που διάβασε τα λιτά λόγια, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και με βάση τα οποία οι ορκισθέντες ξεκινούν τα νέα καθήκοντα τους υπηρεσίας των κοινών ορκιζόμενοι τα εξής: 

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Τα ίδια λόγια ολίγον διαφοροποιημένα είπαν και όσοι επέλεξαν πολιτικό όρκο.

Εκτός της θρησκευτικής τελετής και του τυπικού μέρους ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχήθηκε στους αιρετούς φώτιση, δύναμη και υπομονή.

Η διαδικασία αυτή τη στιγμή συνεχίζεται με τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο να υπογράφει ξεχωριστά ενώ ο νέος Δήμαρχος Χίου είπε στον χαιρετισμό του τα εξής:

"Είναι μια στιγμή ορόσημο η σημερινή, η στιγμή που σηματοδοτεί την έναρξη της δημοτικής θητείας για το σύνολο των εκλεγμένων με την ψήφο των πολιτών σε όλα τα αιρετά όργανα του Δήμου της Χίου. Είναι μια καινούργια μέρα, ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η στιγμή που καταθέτουμε τη δημόσια δέσμευσή μας να εργαστούμε από κοινού, να παλέψουμε για το κοινό καλό, για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων μας.

Ο Δήμος της Χίου, ο Δήμος μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά ζωντανή πραγματικότητα. Αυτό το κοινό μας σπίτι λοιπόν έχουμε το χρέος να το αγαπούμε, να το φροντίζουμε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά του, να το παραδώσουμε καλύτερο στις γενιές που έρχονται. Και καταθέτω τη βεβαιότητά μου ότι αυτό θα πράξουμε, όλοι και όλες που σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση που μας έχει τάξει η κρίση του χιώτικου λαού.

Προσωπικά έχω καταθέσει δημόσια τη δέσμευσή μου να εργαστώ για μια ακόμη φορά μαζί με αιρετούς, εργαζόμενους και όλους τους συμπολίτες, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το κοινό καλό, για να κάνουμε τη Χίο μας τόπο που αξίζει να ζεις, τόπο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Το δημοτικό έργο, η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, και ο χρόνος δεν περισσεύει, εδράζεται σε τρεις μεγάλους πυλώνες:

  • Να βελτιώσουμε ριζικά την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των πολιτών, ισότιμα και χωρίς διακρίσεις, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από το κέντρο της πόλης μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.
  • Να ολοκληρώσουμε επιτέλους τις κρίσιμες υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, τα μεγάλα έργα που όλοι γνωρίζουμε. Τα έργα που για χρόνια ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε στην πράξη.
  • Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για δημιουργία και θέσεις εργασίας. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος στόχος, να δοθούν ευκαιρίες, ειδικά στα νέα παιδιά να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας!

 

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και ειδικότερα θέλουμε συμμέτοχους τους δημότες μας σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι Κλειδιά για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι η μεθοδικότητα, η σκληρή δουλειά και η συνεργασία. Η πίστη μου στη συνεργασία και τη συμπόρευση δεν είναι συγκυριακή. Είναι βαθιά μου δημοκρατική πεποίθηση. Και είμαι βέβαιος ότι το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλα τα κοινοτικά συμβούλια θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δείξουν πνεύμα ομόνοιας και σύμπνοιας. Άλλωστε, το έχει δείξει η ζωή και η ιστορία, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά! Το μέλλον περιμένει απαντήσεις, κι εμείς είμαστε εδώ για να τις δώσουμε!

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ θερμά και ειλικρινά όλους και όλες που σήμερα ορκιστήκαμε και να ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, να έχουμε υγεία και δύναμη, όρεξη και αποτελεσματικότητα για μια γόνιμη και δημιουργική δημοτική θητεία.

Καλή επιτυχία, καλή θητεία σε όλες και όλους!"