Χίος, Σάββατο 28 Μαρτίου

Πρωτοβουλία στα Νένητα για ανεξάρτητο Τοπικό Συμβούλιο

Τετ, 14/11/2018 - 11:29

Με δεδομένες τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος «Κλεισθένης», μια εκ των οποίων είναι η ανάδειξη τοπικών συμβούλων των χωριών -από ξεχωριστή κάλπη  αρχής γενομένης από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι δημοτικοί σύμβουλοι -κλεγμένοι σημειωτέον από δύο διαφορετικούς συνδυασμούς-, Βασίλης Μυριαγκός και Νεκτάριος Λυμπέρης, ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Νενήτων, με στόχο την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για το τοπικό συμβούλιο του χωριού.

Συγκεκριμένα καλούν φορείς της περιοχής και κατοίκους σε συγκέντρωση ενημερωτικού χαρακτήρα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου των Νενήτων.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι), δίνεται η δυνατότητα σε χωριά πάνω από 300 κατοίκους, οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να εκλεγούν, μπορούν να συγκροτήσουν συνδυασμό, ο οποίος να είναι ανεξάρτητος από τους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι ψηφίζονται σε διαφορετική κάλπη.

Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει τον υποψήφιο πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας, ως επικεφαλής του συνδυασμού και τους υποψήφιους συμβούλους της κοινότητας.

Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον.

Με τον νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα για το χωριό να υπάρξει ενότητα, σύνθεση,συνεργασία και όλοι μαζί οι κάτοικοι να επιλέξουν τους πέντε (5) τοπικούς συμβούλους, σε ένα και μόνο συνδυασμό, για το καλό του χωριού.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 18.00 μ.μ καλούνται στην αίθουσα του κινηματογράφου Νενήτων, όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του χωριού, καθώς επίσης και όσοι χωριανοί ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να συζητήσουν πάνω στα νέα δεδομένα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στόχος και σκοπός όλων είναι, το χωριό μας τα Νένητα, με ενότητα, σύνθεση, συνεργασία, επεξεργασμένο πρόγραμμα τετραετίας και πρόσωπα που θα επιθυμούν να εργαστούν για το κοινό καλό όλων μας, να παραμείνει ζωντανό,πρωτοπόρο,σύγχρονο και να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νεκτάριος Λυμπέρης - Βασίλης Μυριαγκός.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:32

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου».

 

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας σε εκπομπή του OPEN TV, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά.

«Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

CNN.gr