"Πυρά" Κ. Τριαντάφυλλου κατά Γ. Μπελέγρη

Για τις ευθύνες που απέδωσε ο αντιδήμαρχος στην αντιπολίτευση για την οικονομική λειτουργία του Δήμου
Τρί, 08/03/2022 - 16:03

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που έρχονται από το 2021, όπως και τα επιπλέον 30.000 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο δημοτικό προϋπολογισμό εξ’ αρχής και όχι να μπουν στην 1η τροποποίηση, ανέφερε σήμερα σε παρέμβασή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο κύριος Τριαντάφυλλος καταφέρθηκε του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιώργου Μπελέγρη, που απέδωσε την ευθύνη στις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου στην περίπτωση που καθυστερήσει η έγκριση της 1ης τροποποίηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διότι διαφοροποιήθηκε η ψήφος τους από τα προτεινόμενα από την οικονομική υπηρεσία και τη Δημοτική Αρχή.

"Είναι ψέματα αυτά που είπε ο κύριος Μπελέγρης", ανέφερε, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως μια αναμόρφωση προϋπολογισμού έχει μια καθυστέρηση, λόγω του ελέγχου που πρέπει να γίνει.

Eιδικά για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία κατηγόρησε για ολιγωρία τη δημοτική αρχή αναφέροντας ότι η λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο για την προμήθειά του έγινε αντιληπτή στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ αυτό είχε γίνει από τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και έπρεπε να υπάρξει παράταση.

Σημείο τριβής κι αυτή τη φορά είναι ο αναπτυξιακός οργανισμός, αφού η πρόταση που πλειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης ήταν εκείνη που στερούσε μέρος της χρηματοδότησης του μετοχικού κεφαλαίου του, προκειμένου να μεταφερθεί στη μελέτη για το κέντρο ομηρικής προβολής στη Δασκαλόπετρα.

«Για εμάς είναι προτεραιότητα το κέντρο», ξεκαθάρισε ο κύριος Τριαντάφυλλος, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν εκκρεμότητες προς εξέταση που αφορούν τη νομιμότητα της σύμβασης του ΑΟΤΑ.

Σχετικά Άρθρα