Πυρηνικές κεφαλές: Πάρε τον ένα (Πούτιν) χτύπα τον άλλον (Μπάιντεν)

Παρ, 01/03/2024 - 16:21

«Από τη μια έχουμε τον αδίστακτο αρχηγό του ρωσικού Αττίλα Πούτιν, που απειλεί με 6.000 πυρηνικές κεφαλές... Και από την άλλη, τον ηγέτη του δυτικού μας κόσμου, τον Μπάϊντεν, που... ξεχνάει...Και αυτός ο άνθρωπος κρατάει τους κωδικούς για 5.500 πυρηνικές κεφαλές, έχοντας διακηρύξει στο ΝΑΤΟ το δόγμα του πρώτου πλήγματος!..».

Αυτό είπε ο Κώστας Μαρδάς στο δελτίο ειδήσεων της Λίνας Κλείτου στο ΒLUE SKY, την Πέμπτη, σχολιάζοντας την απειλή του Προέδρου της Ρωσίας ότι θα εξαπολύσει πυρηνικά αν εγκατασταθούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όπως συζητά ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν. (Ό Έλληνας Πρωθυπουργός το απέκλεισε).

Υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος, λέγοντας ότι έχει ιδίαν αντίληψη για την εκμηδένιση των αποστάσεων:
«Ένα μέρος της θητείας μου υπηρέτησα σε ελληνική βάση πυραύλων, στην 350 Σμηναρχία Νίκη, στο Κορωπί, που φιλοξενούσε αμερικανικό κλιμάκιο χειρισμού πυρηνικών κεφαλών και όταν το συνδικάτο «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία κατέβαινε σε γενική απεργία, εμείς μπαίναμε επιφυλακή!».

Επισημαίνοντας πως ορθώς η Ελλάδα στηρίζει και με όπλα την αμυνόμενη Ουκρανία, σημείωσε ότι από αυτή την στήριξη υπάρχουν και κίνδυνοι που πρέπει να τους ξέρουμε. Και οι κίνδυνοι είναι ότι η αντιρωσική αμερικανική βάση μεταφορών στην Αλεξανδρούπουλη, βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ. Αλλά και οι αμερικανική βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και η βάση ντρόουνς που περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα και η βάση αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης και η αεροναυτική βάση της Σούδας συμμετέχουν στην υποστήριξη.

Τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει τον διηπειρωτικό πύραυλο Satan 2, 200 τόνων, με 10 πυρηνικές κεφαλές και εμβέλεια 11.000 χιλιομέτρων, ο οποίος έχει σχεδιασθεί για να χτυπήσει από το Βόρειο Πόλο τις ΗΠΑ, που και αυτές απειλούν με αντίστοιχους πυραύλους τη Μόσχα!

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 48.00 έως 54.00: https://www.youtube.com/watch?v=ctWDcionxpA

Σχετικά Άρθρα