Χίος, Κυριακή 18 Αυγούστου

Σεισμός 5,1 βαθμών χτύπησε την Αθήνα

Παρ, 19/07/2019 - 15:05

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών έπληξε στις 14:13 μετά το μεσημέρι την Αττική, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στις μονάδες υγείας. Στην Πατησίων μία τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά λόγω πτώσης σοβάδων. Η καταγραφή συνεχίζεται.

Ακατοίκητο κτίσμα κατέρρευσε στην οδό Ερμού, προκαλώντας «σύννεφο» σκόνης. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες για ζημιές σε κτήρια, όμως επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για ζημιές στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», καθότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως η μονάδα λειτουργεί κανονικά.

Η Πυροσβεστική, που είναι σε πλήρη επιφυλακή, έχει λάβει τουλάχιστον 15 κλήσεις για εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Πάρνηθα, πιθανώς στο ρήγμα που προκάλεσε τον πολύνεκρο σεισμό του 1999, περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και κοντά στην Μαγούλα.

Ο υπολογισμός του Γεωδυναμικού τοποθετεί το εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα, που είναι ρηχό. Η προηγούμενη μέτρηση έκανε λόγο για βάθος δύο χιλιομέτρων.

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον επτά μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος ήταν 3,8 βαθμών και έλαβε χώρα στις 14:41.

Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Σε πολλές περιοχές οι τηλεπικοινωνίες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Στην Αθήνα και στον Πειραιά καταγράφονται διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΣΚΑΪ εν τω μεταξύ διαψεύδουν πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης δημόσιων κτηρίων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/08/2019 - 14:39

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της "Α" για την πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να συγκαλέσει με το "καλημέρα" ανάληψης των καθηκόντων του σύσκεψη με τους νεοεκλεγμένους  Δημάρχους στο Βόρειο Αιγαίου με αντικείμενο το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στην οποία θα γίνει επίσης ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ.

Στην πρόσκληση που τους απευθύνει αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Σας εύχομαι καλή και επιτυχημένη θητεία!

Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 4.9.2019 σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και, κυρίως, εργασίας με θέματα συζητήσεως τα παρακάτω:

  1. Διατύπωση κοινής θέσεως Δημάρχων – Περιφέρειας στο  θέμα «μεταναστευτικό» (το οποίο καθίσταται διαρκώς οξύτερο!).
  2. Ενημέρωση από τους αρμοδίους για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ε.Ε."