Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Σεισμός 5,1 βαθμών χτύπησε την Αθήνα

Παρ, 19/07/2019 - 15:05

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών έπληξε στις 14:13 μετά το μεσημέρι την Αττική, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στις μονάδες υγείας. Στην Πατησίων μία τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά λόγω πτώσης σοβάδων. Η καταγραφή συνεχίζεται.

Ακατοίκητο κτίσμα κατέρρευσε στην οδό Ερμού, προκαλώντας «σύννεφο» σκόνης. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες για ζημιές σε κτήρια, όμως επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για ζημιές στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», καθότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως η μονάδα λειτουργεί κανονικά.

Η Πυροσβεστική, που είναι σε πλήρη επιφυλακή, έχει λάβει τουλάχιστον 15 κλήσεις για εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Πάρνηθα, πιθανώς στο ρήγμα που προκάλεσε τον πολύνεκρο σεισμό του 1999, περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και κοντά στην Μαγούλα.

Ο υπολογισμός του Γεωδυναμικού τοποθετεί το εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα, που είναι ρηχό. Η προηγούμενη μέτρηση έκανε λόγο για βάθος δύο χιλιομέτρων.

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον επτά μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος ήταν 3,8 βαθμών και έλαβε χώρα στις 14:41.

Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Σε πολλές περιοχές οι τηλεπικοινωνίες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Στην Αθήνα και στον Πειραιά καταγράφονται διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΣΚΑΪ εν τω μεταξύ διαψεύδουν πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης δημόσιων κτηρίων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:31

Και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, μέσω του Προέδρου της, Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, δηλώνει ότι εγκρίνει τα αιτήματα που ομόφωνα διατυπώθηκαν κατά την διάσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα της Πέμπτης 5-12-2019 στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου και καλεί όλους τους φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 11-12-2019 που περιλαμβάνουν και την μη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των πέντε παραπάνω Δήμων.