ΣΕΣΝΟΧ: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Τετ, 01/09/2021 - 16:18

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Χίου  συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, όντας ανεμβολίαστοι.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το  ΣΕΣΝΟΧ  "υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων  με κεντρικό σύνθημα «ΝΑΙ στον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ στην ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας". 

Συγκεκριμένα διεκδικεί:

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.

• Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.

«Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη - δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.Κύριοι της ΝΔ εσείς και η πολιτική της υποστελέχωσης,  της υποχρηματοδότησης και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζετε θα θέσει σε διαθεσιμότητα το ΕΣΥ!!! Εσείς είστε επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, όχι οι υγειονομικοί!!!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

 

 

Σχετικά Άρθρα