Χίος, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας μέχρι τα Χριστούγεννα

Παρ, 07/12/2018 - 19:00

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000.

Ήδη σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα. Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 23/02/2019 - 21:15

Την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV,  στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως" καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα θα είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Παντελής Νεαμονίτης.

Αναλύει τον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΧ για την επόμενη περίοδο, εκφράζει την απαισιοδοξία του για το "κόλλημα" στο έργο του Φράγματος Κόρης γεφύρι, ψάχνει, αφού το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορεί την... τρύπα στο άλλο φράγμα του Καρτάρη, που αξαφανίζει 1 εκ. κυβικά νερού απ' αυτά που συγκεντρώνει, καλεί όσους χρωστούν στην ΔΕΥΑΧ να κάνουν ρυθμίσεις και τέλος αποκαλύπτει πως στην προσευχή του παρακαλεί να... βρέχει.