Χίος, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας μέχρι τα Χριστούγεννα

Παρ, 07/12/2018 - 19:00

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000.

Ήδη σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα. Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 16/12/2018 - 17:56

Εισερχόμενοι εκ των πραγμάτων σε παρατεταμένη ίσως προεκλογική περίοδο, το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) ανακοίνωσε λίστα υποψηφίων Βουλευτών του σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και του Νομού Χίου, όπου υποψήφιος Βουλευτής θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.