Σημαντική χρηματοδότηση για τις Οινούσσες

Πέμ, 07/04/2022 - 17:55

Σημαντική χρηματοδότηση για τις Οινούσσες.

Το επισημαίνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ με την παρακάτω ανάρτηση του:

"Αγαπητοί Συμπατριώτες με έκδηλη χαρά κι ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι εγκρίθηκε από το Υπ. Εσωτερικών μια εξαιρετικά σημαντική χρηματοδότηση για το Δήμο μας: η προμήθεια κι εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος παρακολούθησης των δικτύων και των υδρευτικών εγκαταστάσεων του νησιού μας καθώς και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργούσας μονάδας αφαλάτωσης με σύγχρονο εξοπλισμό.

Το σύνολο της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" είναι 1.565.705,22 ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση και λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας με ενσωμάτωση στο δίκτυο 770 διατάξεων καταγραφής κατανάλωσης με το απαραίτητο λογισμικό καθώς και όλες τις παρελκόμενες μονάδες εντοπισμού διαρροών κ.α. Επίσης θα ενσωματωθούν στο δίκτυο τηλεμετρικής καταγραφής οι υφιστάμενες δεξαμενές, η λιμνοδεξαμενή, τα αντλιοστάσια και θα δημιουργηθεί κεντρικός σταθμός ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μέτρησης της πίεσης των εσωτερικών δικτύων.

Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται όλο το υδρευτικό σύστημα του νησιού, αλλά και η ήδη λειτουργούσα από το 2005 μονάδα αφαλάτωσης.

Θεωρώ υποχρέωσή μας να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το Δήμο Τρικκαίων, το φίλο Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και το στελεχιακό δυναμικό του θεσσαλικού Δήμου, αλλά και την ΜΟΔ Α.Ε. για την συνδρομή τους με προγραμματική σύμβαση για να καταθέσουμε εμπρόθεσμα κι επιτυχώς την πρόταση για τον εξοπλισμό της Μονάδας Αφαλάτωσης.

Επίσης οφείλω θερμά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), τον Γεν. Δ/ντη κ. Βασίλη Κουτσιώρη και τους συνεργάτες του για την επιτυχή προετοιμασία κι εμπρόθεσμη κατάθεση της πρότασης της τηλεμετρίας και για την αποτελεσματική μας συνεργασία, η οποία επεκτείνεται καθημερινά. Τέλος, στέλνω ένα επάξιο "Μπράβο" στην συνεργάτιδα κ. Πόπη Μπαρμπαρή για την συστηματική δουλειά της.

Η Αιγνούσα αλλάζει και είμαστε εδώ για να εργαστούμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη του τόπου μας."

Σχετικά Άρθρα