Σήριαλ με… επεισόδια οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Να εφαρμοστεί ο κανονισμός ζητά ο Μανώλης Βουρνούς- Δεν θα κλείνω τα μικρόφωνα σε κανένα απαντά ο Παύλος Καλογεράκης
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/05/2021 - 14:43

Διμερείς, είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, καθώς οι ερωτήσεις και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα κάνουν τις συνεδριάσεις να μην μπορούν να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο, από τον κανονισμό, χρονικό διάστημα.

Για μη εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Χίο» και τέως Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο του Σώματος.

«Δεν γίνεται σωστός πολιτικός διάλογος, καθώς δεν εφαρμόζονται οι κανόνες, όπως πχ η χρονική διάρκεια των παρεμβάσεων  δεν τηρούνται οι χρόνοι, είναι ωραίο να εκφράζονται οι απόψεις αλλά είναι πιο παραγωγικό να εκφράζονται συγκροτημένα. Δυστυχώς ο κ. πρόεδρος δεν εφαρμόζει τα χρονικά όρια, αλλά κατάργησε ακόμη και το χρονόμετρο θεωρώ ότι οι περισσότερες αποφάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και  άκυρες καθώς δεν τηρούνται οι χρονικοί κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρνούς.

Στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις, κατατέθηκαν περίπου 30 ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους σε κάθε συνεδρίαση, ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Παύλος Καλογεράκης, τονίζοντας ότι κατά τον ίδιο  αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί  είναι η αυτοσυγκράτηση από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο.

«Γνωρίζω το χρόνο που ο καθένας έχει στην διάθεση του να μιλήσει και τον αναφέρω ότι βλέπω ότι τον ξεπερνά ο κάθε ομιλητής αλλά αν ο ίδιος δεν το σέβεται τι πρέπει να κάνω; Να κλείνω το μικρόφωνο»; Αναφέρει ο κ. Καλογεράκης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση συνεργάζεται όταν θέλει να τεθεί ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και έχοντας επί της ουσίας την πλειοψηφία του Σώματος η λίστα των θεμάτων διευρύνεται.

«Οι 35 ερωτήσεις, έχουν και 35 απαντήσεις που υπερκαλύπτουν την μια ώρα. Τα εκτός ημερήσιας χρειάζονται ώρα για να συζητηθούν και έτσι ξεφεύγουμε. Νομίζω ότι μια λύση είναι να συνεδριάζουμε κάθε Δευτέρα μόνο για ερωτήσεις, κάθε Τρίτη μόνο για τα εκτός ημερήσιας και κάθε Τετάρτη για τα προγραμματισμένα θέματα», ανέφερε ο κ. Καλογεράκης συμπληρώνοντας ότι «στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών δεν μπορεί να αφαιρέσει τον λόγο από κανέναν».

na_efarmostei_o_kanonismos_leitoyrgias_toy_dimotikoy_symvoylioy

Σχετικά Άρθρα