Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζει την αλληλεγγύη του και την στήριξή του στον Γιάννη Παληό

Ανακοίνωση του Σωματείου
Πέμ, 18/04/2019 - 20:45
ΠΑΜΕ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζει την αλληλεγγύη του και την στήριξή του στο συμπολίτη μας Γιάννη Παληό, που βρίσκεται μπροστά στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του.

Καλούμε τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν τη συμπαράστασή τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κατάστημα της «ALPHA BANK» στην οδό Βλαστού 5, την Παρασκευή 19 Απρίλη 2019 και ώρα 12:30πμ.

Το πρόβλημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών αφορά όλους μας. Δεν είναι θέμα ατυχίας ή κακής επένδυσης των μικρών επιχειρηματιών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο φάσμα της κατάσχεσης περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να κάνει άλλες 100000 πλειστηριασμούς, μέσα σ αυτές και πρώτης κατοικίας. Ήταν οι ίδιοι έβγαιναν στα κάγκελα με το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Η περίπτωση του συμπολίτη μας δεν είναι μεμονωμένη, ούτε πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν τέτοια. Στη θέση του είμαστε όλοι μας!

Είμαστε όλοι όσοι δυσκολευόμαστε να εξασφαλίσουμε τα βασικά και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εξοντωτικούς φόρους, τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, τα χρέη στις τράπεζες και μας απειλούν με πρόστιμα και κατασχέσεις.

Είμαστε όλοι όσοι που για να πληρώσουμε όλα αυτά αναγκαζόμαστε να κόψουμε από τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, από τη διατροφή, τη θέρμανση, τη μόρφωση των παιδιών μας, τις ιατρικές εξετάσεις.

Οι τράπεζες δεν είναι ανίκητες. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με ένα καλά οργανωμένο και μαζικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

  • Κούρεμα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ημέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
  • Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
  • Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

 

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη όλων μας για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

Σχετικά Άρθρα