Στ. Κάρμαντζης: Καθημερινός ο αγώνας μας για τα 92 σχολεία της Χίου

Εξετάζεται η πιθανότητα μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/10/2022 - 14:46

Μια «καλή ευκαιρία» ενημέρωσης για τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της Χίου, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης την 6ωρη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου το σώμα ενημερώθηκε επαρκώς για όσα έχουν γίνει στην μέχρι τώρα θητεία της Δημοτικής Αρχής από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 92 σχολικές μονάδες που έχει στην ευθύνη του ο Δήμος Χίου.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή έχει διεκδικήσει και καταφέρει να βρει χρήματα προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα σε σχολεία, όπως το 3ο Γυμνάσιο, η επέκταση του ΕΠΑΛ και το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Βαρβάσι.

«Υπάρχουν μικροπροβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων, τις γνωρίζουμε και διεκδικούμε συνεχώς χρήματα έτσι ώστε να μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ άσκησε κριτική στις αντιπολιτεύσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που εντοπίζουν σε σχολική μονάδα.

«Αντί να ασχολούνται με την ουσία και να έρθουν να ενημερωθούν και να βοηθήσουν, κυνηγούν τις εντυπώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου.

Αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ειδικό Σχολείο Χίου ο ίδιος τόνισε ότι είναι γνωστά και χρόνια, με την Δημοτική Αρχή να έχει ήδη εξασφαλίσει 5 εκ. ευρώ έτσι ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση νέας σχολικής μονάδας.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο μεταστέγασης του σχολείου αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις και όροι όπως για παράδειγμα συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χίου.

 

kathimerinos_o_agonas_mas_gia_ta_92_sholeia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα