Χίος, Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Στη Βουλή, μέσω Μηταράκη, η "υιοθεσία" του παιδιού του αδικοχαμένου Λιμενικού, Γ. Ασπρούδη

Τετ, 11/09/2019 - 13:05

Με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Γεώργιο Μυλωνάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο γραφείο του στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης παρέδωσε στον κ. Μυλωνάκη την επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου σχετικά με τη στήριξη της οικογένειας του αδικοχαμένου ανθυπασπιστή Ιωάννη Ασπρούδη. Ο Ιωάννης Ασπρούδης υπηρετούσε στο Ναυαγοσωστικό Σκάφος 518, έχοντας σώσει εκατοντάδες ζωές προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο τα περασμένα χρόνια.

Με την επιστολή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου ζητά από την ελληνική Βουλή να προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειάς του, «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το ανήλικο τέκνο του εκλιπόντος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

"Είναι ένα δίκαιο αίτημα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου και ζητώ από το προεδρείο της Βουλής να το κάνει δεκτό, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή της στην οικογένεια ενός ανθρώπου που ήταν ταγμένος να υπηρετεί την πατρίδα, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και κατέβαλλε, όπως όλοι οι Λιμενικοί μας, υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα"

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 19:17

Στο πλαίσιο της σημαντικότητας της επιμόρφωσης των υπαλλήλων του Δήμου και της διευκόλυνσής τους για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικές δράσεις, η υπάλληλος Αγγελική Μουρούνα, κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δ. Χίου που ανήκει στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετείχε σε Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή, 1-3 Νοεμβρίου. Οι εργασίες του Συνεδρίου είχαν τίτλο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών, το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Essex, το Δήμο Κομοτηνής.

Στο εν λόγω Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί καταξιωμένοι κοινωνικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και αναπτύχθηκαν ποικίλες θεματικές όσον αφορά την παιδική προστασία, τις συνθήκες αποστέρησης στις οποίες συμβάλλει και η κατάσταση της οικονομίας, το θεσμό της αναδοχής στο εξωτερικό και στη χώρα μας και άλλα επί μέρους θέματα και μελέτες.

  Μεταξύ των σημαντικών αποτελεσμάτων του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ενός ενιαίου πλαισίου εργασίας σχετικά με τις κοινωνικές έρευνες και τη διαδικασία του θεσμού της αναδοχής, η αναγκαιότητα για πλήρη καταγραφή των στοιχείων των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, η ανάγκη στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και η τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών στις Εισαγγελίες Ανηλίκων και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας της χώρας, η εξασφάλιση της νομικής προστασίας και της επιμόρφωσης των επαγγελματιών. Ακολουθώντας τις εξελίξεις και τα επικαιροποιημένα δεδομένα του επιστημονικού πεδίου, εκατοντάδες συνάδελφοι κοινωνικοί λειτουργοί παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, μεταφέροντας μήνυμα ενός ζωντανού κλάδου κοινωνικής επιστήμης, της κοινωνικής εργασίας, οι οποίοι μάχονται καθημερινά από το χώρο εργασίας τους για το συμφέρον των πιο ευάλωτων ομάδων.