Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

Στήριξη στους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο σπίτι"

Δελτίο Τύπου Λαϊκης Συσπείρωσης Δ. Χίου
Τετ, 28/03/2018 - 16:00

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης-3-2018 τέθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και η στήριξη των εργαζομένων και η αναγκαιότητα συνέχισης του έργου τους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, δημοτικός σύμβουλος Μ. Σκούφαλος ξεκαθάρισε από την αρχή την υποστήριξη της παράταξης στο θεσμό και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους σ’ αυτό, όπως ακολουθεί παρακάτω:

«Είναι ξεκάθαρη η υποστήριξη όλων μας σε ένα θεσμό που όπως ακούστηκε προσφέρει για δεκαπέντε χρόνια. Αφορά τρεισήμισι χιλιάδες περίπου εργαζομένους. Και μόνο η διάρκεια του θεσμού αποκαλύπτει τις ανάγκες που καλύπτουν και οι οποίες διευρύνονται. Και διευρύνονται όχι από πλευράς ηλικιακής, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι όλο και περισσότερο συμπολίτες μας και συνταξιούχοι περνάνε στο φάσμα της φτώχειας και της ένδειας.

»Βεβαίως ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει να κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις να χτυπά τις πλάτες και επί της ουσίας να προσπαθεί να υπονομεύσει το θεσμό με δύο τρόπους: Και με το να μην αντικαθιστά τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ταυτόχρονα να κατηγοριοποιεί αυτούς που έχουν τα οφέλη από το Πρόγραμμα, να μειώνει δηλαδή τον κόσμο που ωφελείται.

»Έτσι λοιπόν προσπαθεί να συρρικνώσει το έργο του «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, που είναι βασικά να τις μετατρέψει σε δομές κοινωνικής οικονομίας. Και επιβεβαιώνεται εδώ η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ γενικότερα, όταν αποδείκνυε ότι οι λεγόμενες ΚΟΙΝΣΕΠ θα έρθουν παίξουν ένα τέτοιο ρόλο. Και οι πειραματισμοί αυτοί θα είναι στις πλάτες του «Βοήθεια στο Σπίτι», των ΚΔΑΠ και όλων των άλλων δομών. Δηλαδή, για να μην απολυθείτε, κάντε μια ΚΟΙΝΣΕΠ, γίνετε «επιχειρηματίες» -σε εισαγωγικά- του εαυτού σας και επειδή ακριβώς μιλάμε για ανθρώπους που ζουν από τον ιδρώτα τους και δεν έχουν κεφάλαια, θα βρίσκεται ο χ, ψ, ω κεφαλαιούχος που θα επενδύει σ’ αυτές τις δομές και θα τους προσλαμβάνει με χειρότερες συνθήκες από αυτές που εργάζονται μέχρι σήμερα.

»Απ’ αυτή λοιπόν την άποψη θεωρούμε σημαντική την υποστήριξή μας. Καλό θα είναι στο ψήφισμα, πέρα από το γενικό του κορμό, να υπάρχει και μια πρόταση που θα λέει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αλληλέγγυο και σ’ όλους εκείνους τους συμβασιούχους και παρατασιούχους, οι οποίοι καλύπτουν μια σειρά ανάγκες και του Δήμου μας και απ’ αυτή λοιπόν την άποψη ζητάμε και γι’ αυτούς τη δικαίωσή τους και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

»Με ΑΣΕΠ –ασχέτως αν τα κριτήριά του προσδιορίζονται με βάση τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης- έχουν προσληφθεί οι άνθρωποι του «Βοήθεια στο Σπίτι», οπότε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μιλάνε περί διαφανών προσλήψεων κ.λπ. φανερώνουν, γι’ αυτούς που τα λένε, ότι ή οι ίδιοι πυροβολούν τα  πόδια τους ή ότι δεν έκαναν διαφανείς διαδικασίες ή πρόκειται για ένα άλλο δούλεμα.

»Από ‘κει και πέρα βέβαια και πέρα από τα δικά μας ψηφίσματα, οι εργαζόμενοι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Θα πρέπει να γίνουν μια γροθιά με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ελπίζουν ότι θα δουν άσπρη μέρα.-»

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 23/03/2019 - 13:08

Σαφή πολιτική θέση όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε το καθιερωμένο μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, μετά την σημερινή έπαρση της μεγάλης σημαίας στο κόκκινο φαναράκι στο Λιμάνι, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των αρχών και αρκετού κόσμου.

Ο Μητροπολίτης θύμισε μια ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καταλήγοντας στο 3ο άρθρο του Ελληνικού Συνtάγματος.

"Επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821, είπε, και τον λόγο έχουν εκείνοι που δημιούργησαν το θαύμα του 1821.

 Θα επαναλάβω τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Εμείς θέλουμε να αναστήσουμε μια πατρίδα που στο κεφάλι της θα έχει το Χριστό.

Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος."

Θυμίζουμε ότι το Αρθρο 3 του συντάγματος που επιχειρεί να αναθεωρήσει η σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνο αναφέρει τα εξής:

  1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Σημειώνεται ακόμα πως μάλλον ο δυνατός αέρας δεν θα επιτρέψει στην σημαία να παραμείνει υψωμένη μέχρι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, αλλά αυτό θα αποφασισθεί αρμοδίως.

eparsi_megalis_simaias_ston_kentriko_limenovrahiona_hioy_gia_epeteio_15is_martioy_1821