Στις 27 Ιανουαρίου η δίκη του "Ερύθα"

Κυρ, 23/01/2022 - 18:18

Κατηγορίες για άσκηση βίας κατά Αστυνομικών αντιμετωπίζουν 37 συμπατριώτες μας, σε δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, εκτός αν η υπόθεση αναβληθεί κάτι που θεωρείται σύνηθες.

Σημειώνεται ότι στο διάστημα που διαδραματίστηκαν τα  γεγονότα, το νησί μας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, δέχθηκε εισβολή "δυνάμεων κατοχής" από άνδρες των ΜΑΤ, που βιαιοπράγησαν κατά πολιτών, που στη συνέχεια αντέδρασαν έντονα σε ξενοδοχείο φιλοξενίας Αστυνομικών, που πάντως ενδέχεται να ήταν άχετοι με τις δυνάμεις εισβολής. Τότε η Αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις μετά τα επεισόδια, με μοναδικό κριτήριο στις περισότερες των περιπτώσεων την επιστροφή πολιτών από το Ξενοδοχείο "Ερύθα" στην πόλη.

Με αφορμή την δίκη αυτή, από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας Κλειστής Δομής Μεταναστών στην Χίο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

«Στις 27 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των ΜΑΤ για τα γεγονοτα στο Erytha με κατηγορούμενους συμπατριώτες μας. Κατηγορούνται όσοι υπερασπίστηκαν τη Χίο απέναντι στην κατασκευή υπερδομής στο Αίπος, την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένα χρόνο μετά έκρινε αντισυνταγματική! 

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις εισβολής των ΜΑΤ που επί τρεις μέρες, έβριζαν, πετούσαν ληγμένα χημικά, χτυπούσαν  και έσπαγαν παραμένουν ατιμώρητες αφού δεν έχει καν ασκηθει ακόμα δίωξη για τις αποτρόπαιες πράξεις τους!

Σημείο των καιρών και αυτό ,για να συμμορφωθούμε όλοι προς τας υποδείξεις της κυβέρνησης και του υπουργού της , για να περάσει η κρατική τρομοκρατία και να μην κουνιέται φύλλο!!!

Πλανώνται πλάνην οικτράν!

Είμαστε όλοι δίπλα στους Χιώτες που κατηγορούνται. Στέλνουμε για άλλη μια φορά  το καθαρό μήνυμα ότι όσες υπερδομές και αν σχεδιάζουν, αυτές θα μένουν στα χαρτιά, ειτε στο Θόλος  ή οπουδήποτε αλλού!

Η τρομοκρατια  τους δε θα περάσει όσο και αν πασχίζουν».

Σχετικά Άρθρα