Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Στ.Κάρμαντζης:"Θετικά τα μέτρα για το μεταναστευτικό, αλλά η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 17/07/2019 - 13:44

«Καλά ακούστηκαν τα πρώτα έξι μέτρα  που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, αλλά περιμένουμε να τα δούμε και στην πράξη», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης χαρακτηρίζοντας  θετικά τα όσα αναφερθηκαν.

«Αυτό που εμείς παρακολουθούμε με προσοχή και διεκδικούμε είναι η αποσυμφόρηση της Χίου μιας και ο αριθμός προσφύγων-μεταναστών στην ΒΙΑΛ είναι ολοένα αυξανόμενος», υπογράμμισε ο κ.Κάρμαντζης συμπληρώνοντας ότι ζητούμενο για την Χίο είναι να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα.

«Τα τελευταία 5 χρόνια έχει χαθεί η κανονικότητα από την Χίο με τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού να είναι ιδιαίτερα ορατές στον τουρισμό που φέτος βρίσκεται στο ναδίρ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Αναφερόμενος στην ΒΙΑΛ ο Σταμάτης Κάρμαντζης επανέλαβε ότι ζητούμενο είναι το κλείσιμο της δομής και η ενοικίαση ενός κτιρίου όπου εκεί θα πραγματοποιείται μόνο η καταγραφή και η ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα για τα περαιτέρω.

««Επαγρυπνούμε διαρκώς. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση σε όσα λέγαμε προεκλογικά»  ξεκαθάρισε ο αντιπερειφερειάρχης  και από τον Σεπτέμβρη νέος δήμαρχος Χίου, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/07/2020 - 21:10

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το συσταθέν Μητρώο Χειριστών-Βοηθών Ασύλου, χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, κ. Νότη Μηταράκη. 

Ο κ. Μηταράκης, ευχαρίστησε τους Προέδρους για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ενημέρωση των μελών των συλλόγων τους αναφορικά με την σύσταση του Μητρώου, συμπληρώνοντας ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει καθοριστική συμβολή στην αποσυμφόρησητων νησιών μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.  

Το Μητρώο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή μέσα στο 2020, με στόχο την έκδοση 5.000 αποφάσεων και σταδιακά, εντός του 2021, η εφαρμογή του θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. 

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των τριών νησιών, αναγνώρισαν την ουσιαστική μείωση των ροών και των διαμενόντων στα νησιά. 

Άμεσα αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται η αμοιβή των μελών του Μητρώου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής