Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Στοίχημα η διατήρηση και αύξηση των Γαλάζιων Σημαιών

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 22/05/2020 - 15:02

Τα εύσημα στο προσωπικό του Δήμου που παρά τις δυσκολίες, λόγω κορωνοϊού, κατάφερε να ανταπεξέλθει στα προαπαιτούμενα και να εξασφαλίσει η Χίος 15 Γαλάζιες Σημαίες, σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, απένειμε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Βεργίνας.

Το στοίχημα, είπε, δεν είναι μόνο να διατηρηθούν οι 15 γαλάζιες σημαίες αλλά και να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, μιας και η Χίος διαθέτει πολλές παραλίες που θα μπορούσαν να τύχουν ανάλογης προετοιμασίας και οργάνωσης.

"Έχουμε 92 προσβάσιμες παραλίες στο νησί και η Γαλάζια Σημαία αποτελεί προσόν στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής", ανέφερε ο κος Βεργίνας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!