Χίος, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Στον Σεβ. Χίου κ. Μάρκο ο πρ. Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γεώργιος Καμίνης

Τρί, 21/05/2019 - 17:54

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Χίου "Τον Σεβ. Χίου κ. Μάρκο επισκέφθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου ο πρ. Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Καμίνης.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι κοινωφελείς δράσεις της Ι. Μ. Χίου και του Δήμου Αθηναίων ενώ ο Χιώτης Ιεράρχης επεσήμανε την ανάγκη πλαισίου για τον επαναπατρισμό των νέων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσεως."

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 13/10/2019 - 22:29

Ένα παράδειγμα που κρατάμε στα χέρια μας, για το πώς τα σοβαρά κράτη που διεκδικούν την εθνική τους αξιοπρέπεια, αποτυπώνουν στα χαρτονομίσματα του ευρώ όλα τα εδάφη τους, ανέφερε  στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, το Σάββατο, ο Κώστας Μαρδάς, δείχνοντας ένα πενηντάευρω και εξηγώντας ότι :

«Η Γαλλία απαίτησε, όταν εισήχθη το νέο νόμισμα, να αποτυπωθεί όχι μόνο ο χάρτης της Ευρώπης με τη Γαλλία, αλλά και τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας , που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελούν κτήση της Γαλλίας από το 1946. Έχουν έκταση 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πληθυσμό μόλις 270.000 κατοίκων.

Το αίτημα έγινε δεκτό και πράγματι, μπορεί να διακρίνει κανείς τα νησάκια σε όλα τα χαρτονομίσματα, στη γωνία, κάτω αριστερά της Ευρώπης!..».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος κατέληξε :

«Και ερωτώ: Αν εμείς ζητούσαμε να απεικονισθεί στα χαρτονομίσματα , όχι μόνο ο χάρτης της Ελλάδας αλλά και το Καστελόριζο στη διπλανή Ανατολική Μεσόγειο, τί θα έλεγαν οι εταίροι μας;».