Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αμερικανικές βάσεις

Αύριο στις 11π.μ. στην Απλωταριά από το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
Παρ, 04/10/2019 - 15:50

  Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει ΕλληνοΑμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στην είσοδο της Απλωταρίας.

Αναλυτικά αναφέρει :

«Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

  Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να υπογράψουν το ψήφισμα και διαδικτυακά στο link https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/»

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 18:37
ΒΙΑΛ

Νησιώτες, προτείνετε την ...καταστροφή σας!

Αποκαλύπτουμε με στοιχεία τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με τον οποίο φυτεύεται στα νησιά μας οριστικά το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι νησιώτες δέχονται μια επικοινωνιακή καταιγίδα ,στην οποία χρησιμοποιούνται παραπλανητικά στοιχεία (νούμερα αφίξεων, χρόνος εξέτασης ασύλου κλπ) για τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετατρέποντας την πραγματικότητα σε φθηνό show, με σκοπό την απόκρυψη της τραγικής κατάστασης των νησιών.

Εντεχνα "ονομάζονται" κλειστά και έτσι διαφημίζονται τα κέντρα που έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει η κυβέρνηση .

Τεράστιο επικοινωνιακό ψέμα αφού ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος επιτρέπει την κράτηση μόνο για 5 μέρες με δυνατότητα παράτασης έως 25 για την ταυτοποίηση .

Αλλα λέγονται και άλλα έχουν προγραμματισθεί να γίνουν. Μέχρι και επίταξη δημοτικών εκτάσεων !!!!!! (αντίθετα με τα ψηφισθέντα στο δημοτικό συμβούλιο) διαρρέουν έντεχνα προς τα ΜΜΕ θυμίζοντας κάποιες άλλες μακρινές εποχές.

Σχέδιο ουσιαστικά δεν υπάρχει ,ενώ οι συνεχείς ανακοινώσεις για το νησί μας δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και έκδηλη αγωνία εκπλήρωσης μικροπολιτικάντικων υποσχέσεων .Η αρχική χωρητικότητα (7000) η οποία είχε λεπτομερώς "υπολογισθεί και σχεδιασθεί" ότι θα έλυνε το πρόβλημα ,έγινε "ταβάνι" 4000. Αλήθεια ποιός μαθηματικός αλγόριθμος υπολόγισε ότι και η νέα μειωμένη χωρητικότητα θα έλυνε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την προηγούμενη;

Η κυβέρνηση απαιτεί την δημιουργία των νέων δομών σαν προϋπόθεση για το κλείσιμο αυτών που λειτουργούν ήδη. Με δεδομένες τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι δεν θα γίνει μαζική αποσυμφόρηση ας εξηγήσει κάποιος από το υπουργείο πως ο υπάρχων πληθυσμός πχ στην ΒΙΑΛ (6000) η στην Μόρια (21000) θα χωρέσει στα νέα κέντρα των 4 η 5 χιλιάδων.Τι χρειάζονται οι τερατώδεις εκτάσεις που αναζητούνται;

Μοναδικός σκοπός όλων αυτών είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης των νησιωτών ώστε αυτοί να αποδεχθούν τα καταστροφικά υπερκέντρα - πόλεις με μειωμένες αντιδράσεις. Απώτερος σκοπός να περιοριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στα ''μολυσμένα'' νησιά, περιορίζοντας το πολιτικό κόστος στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, με έγγραφο από το γραφείο του Πρωθυπουργού ,με μεσολαβητή τον βουλευτή της Ν.Δ. Σάμου προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, ζητείται με αντάλλαγμα ανταποδοτικά έργα και υπηρεσίες, να ενταχθεί η νέα δομή φιλοξενίας Σάμου στην καθημερινότητα του νησιού.

Ζητούν μάλιστα από τους Σαμιώτες, να προτείνουν το πως θα γίνει αυτό!! Υπάρχει μέχρι και κατηγορία για την εργασιακή ένταξη, δηλώνοντας ξεκάθαρα την ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ και ας διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός τα ακριβώς αντίθετα.

Οι Σαμιώτες ούτε καν μπήκαν στη λογική της συζήτησης στο Δ.Σ. και απέρριψαν το συγκεκριμένο έγγραφο. Ουσιαστικά τους ζητούσαν να προτείνουν οι ίδιοι, τον τρόπο του τέλους τους!

Οι κοινωνίες των νησιών είναι πλέον ώριμες και δεν θα αποδεχθούν ''αναίμακτα'' την καταστροφή τους.

Με αίτηση μας (αρ. πρωτ. 4078 /27-1-2020) ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Χίου να μας γνωστοποιήσει αν υπάρχει παρόμοιο έγγραφο προς τον Δήμο μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ