Συνάντηση Αρβανίτη με ναυτικούς

Κυρ, 26/09/2021 - 21:30

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Σύριζα "Μία από τις πολλές και ουσιαστικές συναντήσεις στο πλαίσιο της περιοδείας του Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη στη Χίο ήταν και με Χιώτες ναυτικούς, συνταξιούχους του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε από τα χείλη των πλέον έμπειρων τις δυσκολίες, τις ιδιαιτερότητες και τους κινδύνους που εγκυμονεί η ναυτική εργασία.

Στην Ελλάδα αυτό όφειλε η κυβέρνηση να το γνωρίζει και να περιφρουρεί το ναυτικό επάγγελμα επιδιώκοντας διαρκώς διατήρηση και βελτίωση του προστατευτικού πλαισίου της ναυτικής εργασίας.

Αντ' αυτού όμως η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επιδοθεί στη λήψη μέτρων που στοχεύουν ακριβώς στο αντίθετο: την πλήρη απορρύθμιση κι αυτού του τομέα της εργασίας.

Αφού νομοθετικά αποδυνάμωσε τις κλαδικές ΣΣΕ, αφού προέβλεψε τη δυνατότητα σύναψης Συμβάσεων εργασίας με μέλη πληρώματος εμπορικών πλοίων με όρους υποδεέστερους, έφτασε στο σημείο ακόμα και να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξαίρεση των ναυτικών από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας που αφορά τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή θέλει ο ευρωπαϊκός κατώτατος Μισθός να μην εφαρμόζεται στους ναυτικούς"...

 

Σχετικά Άρθρα