Χίος, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Συνάντηση Καλογήρου - Γεννηματά στην Περιφέρεια

Παρ, 21/09/2018 - 16:24

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επισκέψης της στη Λέσβο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το προσφυγικό- μεταναστευτικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου έδωσε ως ενθύμιο στην κα. Γεννηματά αντίγραφο πήλινης πυξίδας του 5ου π.Χ. αιώνα που βρέθηκε στο Ιερό των Καβείρων στη Λήμνο.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/10/2018 - 10:04

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στο Βόρειο Αιγαίο, δυναμικότητας 2.000 κ.μ./ημέρα.

Η μονάδα, βρίσκεται πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ, στο Κοντάρι και όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξή του στην  «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Watera και μάλιστα με βάση το ποσοστό έκπτωσης που έχει δοθεί εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τον Μάιο του 2019 με τη διάθεση ποσού κατά 1 δις ευρώ λιγότερο από το προϋπολογιζόμενο των 3,1 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νεαμονίτης αναφορικά με το κόστος παραγωγής νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης, υποστήριξε ότι η νέα μονάδα θα έχει δυνατήτα μείωσής του στα 0,45 ευρώ/ κυβικό μέτρο.