Χίος, Τρίτη 19 Μαρτίου

Συνάντηση Καλογήρου - Γεννηματά στην Περιφέρεια

Παρ, 21/09/2018 - 16:24

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επισκέψης της στη Λέσβο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το προσφυγικό- μεταναστευτικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου έδωσε ως ενθύμιο στην κα. Γεννηματά αντίγραφο πήλινης πυξίδας του 5ου π.Χ. αιώνα που βρέθηκε στο Ιερό των Καβείρων στη Λήμνο.

Σχετικά Άρθρα

Με την Λαγκάδα να... μετακομίζει στην συνεδρίαση
Δευ, 18/03/2019 - 22:14

Ένα e mail, προς τον πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Λαγκάδας που όμως, όπως ειπώθηκε, δεν διαβάστηκε ποτέ, οδήγησε σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην κάθοδο στους δρόμους δυο χωριών της Συκιάδας και Λαγκάδας.

Η γνωστή ιστορία με την δημιουργία μονάδας καύσης ελαίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην είσοδο της Λαγκάδας, έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες μέρες τους κατοίκους των δυο γειτονικών οικισμών μεταφέροντας την συζήτηση για την ακύρωση της άδειας που έχει παραχωρηθεί από την Αποκεντρωμενη διοίκηση στον επενδυτή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Μετά από δυόμιση ώρες συζήτησης και με ασφυκτικά γεμάτο τον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να καταθέσει «αίτηση θεραπείας» στην αποκεντρωμένη διοίκηση ζητώντας να επανεξεταστεί η χορήγηση της αδειοδότησης, συνοδευομένη και από τις αποφάσεις των δυο λαϊκών συνελεύσεως, με στόχο την επανεξέταση της άδειας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ειδοποιηθεί η Αστυνομία σε περίπτωση οικοδομικών εργασιών αφού δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, ενώ θα εξεταστεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και η προσφυγή κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης συζητήσης δεν έλειψαν στιγμές εντάσεις με κατοίκους και αιρετούς να. ..ψάχνουν γιατί δεν ειδοποιήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο και ποιός έχει την ευθύνη για αυτό.

Αρκετές φορές οι τόνοι ανέβηκαν, η συζήτηση ξέφευγε από το θέμα, αλλά με ψύχραιμους χειρισμούς ο Πρόεδρος του σώματος Γιάννης Γεωργιάδης κατάφερνε να ηρεμήσει την κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί η διακοπή της συνεδρίασης.

Μια σημαντική παράμετρος κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και αφορά την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, που μπορεί στην παρούσα φάση να μην απασχόλησε το σώμα και τους κατοίκους όμως, όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος Χίου θα βοηθούσε στο να μην …ξεφυτρώνουν ξαφνικά επενδύσεις βιομηχανικού τύπου σε τοποθεσίες που δεν ενδείκνυται.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η τοποθέτηση και κατάθεση πρότασης του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Μυριαγκού που ζήτησε να προστεθεί στην απόφαση η φράση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αντίθετο σε επενδύσεις, πρόταση που όμως δεν ψηφίστηκε από το σώμα και προκάλεσε την κατά πλειοψηφία τελική απόφαση.

Να σημειώσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της συζήτησης ήταν παρόντες και οι δικηγόροι του επενδύτη με τον Κώστα Παρθενίδη να αναφέρει ότι ο επενδυτής  είναι νόμιμος  και ανοικτός σε κάθε έλεγχο.