Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τη Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας

Παρ, 09/02/2018 - 18:15
Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε σήμερα με τη Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Όλγα Ιορδανίδου. Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που  αφορούν τις υγειονομικές δομές της Χίου.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της  ομαλής λειτουργίας της μονάδας ΠΕΔΥ Χίου, της αντιμετώπισης του ζητήματος της ομαλής μισθοδοσίας των γιατρών που έχουν προσληφθεί αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποδοτική λειτουργία της μονάδας. Υπογραμμίστηκε για άλλη μια  φορά η ανάγκη προκήρυξης μόνιμης θέσης γενικού γιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε η άμεση έναρξη λειτουργίας, για πρώτη φορά, Ακτινολογικού εργαστηρίου στο κτίριο του  ΠΕΔΥ Χίου.

Συζητήθηκε, επίσης, το σοβαρό θέμα της μετάθεσης νεφρολόγου στη θέση Διευθυντού της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού και υπογραμμίστηκε η ανάγκη της άμεσης και κατά προτεραιότητα αντιμετώπισης του θέματος αυτού.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου Χίου σε ιατρικό προσωπικό (χειρουργού, οδοντιάτρου και παιδοψυχιάτρου).

Διαπιστώθηκε επίσης η επαρκής πρόοδος της αξιολόγησης του έργου της  αποκατάστασης της Παθολογικής Κλινικής για το ΕΣΠΑ καθώς και η προέγκριση για το νέο στεφανιογράφο της Παθολογικής Κλινικής.

Ζητήθηκε, τέλος, η επίσκεψη της κ. Ιορδανίδου στο νησί μας για την από κοντά ενημέρωση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στη Χίο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/11/2018 - 11:03
Δικαστικό Μέγαρο, γιαπί

Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου στο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, φέρνει στο προσκήνιο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι από το 2013 έχουν διακοπεί οι εργασίες και η σημερινή εικόνα του αποτελεί – όπως αναφέρει- όνειδος για την αποτελεσματικότητα της πολιτείας.

Αναλυτκά αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον για το ακριτικό νησί μας θέμα του ημιτελούς και εγκαταλειμμένου Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο, απολύτως αναγκαίο όχι μόνο για το νομικό κόσμο αλλά για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου, ξεκίνησε με σχετική Υπουργική Απόφαση το 2003 και από το έτος 2013 έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής, αφήνοντάς το ημιτελές. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το υπό κατασκευήν Δικαστικό Μέγαρο διαρκώς απαξιώνεται, αντιμετωπίζει μεγάλες φθορές και ζημίες. Στην ουσία ένα έργο για το οποίο έχει ξοδευθεί δημόσιο χρήμα, έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Η σημερινή εικόνα αποτελεί όνειδος για την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας.

Μετά από διερεύνηση του θέματος με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης αντιληφθήκαμε ότι το βασικό πρόβλημα του έργου είναι γραφειοκρατικές εμπλοκές με την προηγούμενη διακοπείσα εργολαβία με ευθύνη της κρατικής Εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. 

Παρακαλώ θερμά κ. Πρόεδρε για το ενδιαφέρον σας και για την ανάληψη μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας από πλευράς σας για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την απεμπλοκή και ολοκλήρωση του έργου.»