Συνένωση δυνάμεων για να κρατηθεί ζωντανή η Νότια Χίος

Σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων και επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου, υπό την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
Τετ, 05/10/2016 - 14:44

Με «όπλο» τη συνένωση δυνάμεων, προσπαθεί η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, να αντιμετωπίσει το «τέρας της γραφειοκρατίας» και να ξεκινήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές της νότιας Χίου.

Ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, βρίσκεται στο νησί μας, πραγματοποιώντας επιτόπιο έλεγχο στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Βρισκόμαστε στη Χίο με την επιστημονική ομάδα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για να έχουμε αποτελεσματικότητα στα έργα που πρέπει να γίνουν», δήλωσε η περιφερειάρχης, Χρ. Καλογήρου, και γνωστοποίησε ότι για τα έργα που πρέπει να γίνουν η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και κονδύλια δικά της. Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην  αναγκαιότητα συνένωσης δυνάμεων, Περιφέρεια - Δήμος -  επιστημονικό δυναμικό, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αντιπλημμυρικά έργα για να αποφευχθούν κι άλλες δυσάρεσες συνέπειες των πυρκαγιών που δοκιμάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της νότιας Χίου.

Για προσπάθειες ανάκαμψης της καμένης έκτασης με ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων έκανε λόγο ο καθηγητής Ευθ. Λέκκας, που ηγείται της επιστιμονικής ομάδας, με το βάρος να “πέφτει”, λόγω και του χειμώνα, στα αντιπλλημυρικα εργα. «Πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να έχουμε αξιοποιήσιμα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Την κα. Καλογήρου συνόδευαν  οι Αντιπεριφερειάρχες Σταμάτης Κάρμαντζης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ξενάκης και Παντελής Μπουγδάνος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Γιώργος Σπανέλλης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της Χίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα