Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Συνεργασία Δήμου Χίου και Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Σάβ, 06/04/2019 - 11:10

Η υπογραφή μνημονίου  συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το απόγευμα της Τρίτης,   με στόχο την ηλεκτρονική ενοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.

« Ο σχεδιασμός προβλέπει την εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου εσωτερικής  επικοινωνίας των υπηρεσιών του Δήμου, που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενώ μέσα από την συγκεκριμένη υπηρεσία, οι Διευθύνσεις του Δήμου θα μπορέσουν να συντονιστούν συντομότερα σε χρόνο με τελικό αποδέκτη τον δημότη της Χίου» ,ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Χίου είναι ανάμεσα στους 12 δήμους πανελλαδικά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου ανακοινώθηκε η έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου
Τετ, 19/06/2019 - 15:16

Προς ένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ οδεύει το έργο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Βέσσα, αφού και επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στη Μυτιλήνη, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου οπότε είναι θέμα χρόνου αυτό να τύχει χρηματοδότησης ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως δήλωσε στην "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Στρατή Γδύση και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου, Λάκη Τσακό συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ήδη από προχθές ενημερώθηκαν για την έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, που στην ουσία "ξεκλειδώνει" τη διαδικασία για την χρηματοδότησή του και από εκεί και πέρα τη δημοπράτηση και εκτέλεσή του.

Όσον αφορά αυτήν καθ'αυτήν τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ τέθηκαν εκτός των άλλων τα ζητήματα που αφορούν τις καθυστερήσεις απορρόφησης πόρων, πρόβλημα που κατά το Δήμαρχο απασχολεί κι άλλες περιφέρειες της χώρας που διαχειρίζονται επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ ο ίδιος έθεσε, μεταξύ άλλων, και το θέμα υποστελέχωσης των δήμων που αποτελεί τροχοπέδι στην υλοποίηση των έργων.