ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συνάντηση τμήματος αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ με ΚΕΘΕΑ

Σάβ, 17/04/2021 - 18:26

Το τμήμα Αλληλεγγύης κ Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου συναντήθηκε διαδικτυακά με τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ Χίου, με συμμετοχή του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Έγινε ενημέρωση για το πλούσιο έργο στήριξης των ωφελούμενων και των οικογενειών τους από το 2017 έως σήμερα καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νέου Πολυδύναμου Κέντρου στο νησί μας που με την εξειδικευμένη επιστημονική του ομάδα θα προσφέρει στήριξη σ' όσους το έχουν ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι, εξειδικευμένο προσωπικό, τόσο στην βασική μονάδα όσο και στο δεύτερο κέντρο, που έγινε φέτος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, πρέπει να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και μετά την λήξη των συμβάσεών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου θα στηρίξει αυτή την άποψη γιατί εκτιμούμε την σημαντική δουλειά που γίνεται στις δομές αυτές και γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο έργο των ανθρώπων στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Παράλληλα θεωρούμε ότι η δωρεάν στέγαση των δομών αυτών – πχ σε δημοτικά κτίρια- θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα για περισσότερες δράσεις στις δομές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε κατά του νέου κανονισμού λειτουργίας που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετατρέποντας έναν πετυχημένο οργανισμό απεξάρτησης σε γραφειοκρατικό μόρφωμα, αποδομώντας την φιλοσοφία και πρακτική του θεραπευτικού μοντέλου παρά την σύσσωμη εναντίωση της επιστημονικής κοινότητας και των ωφελούμενων.

Θα είμαστε αρωγοί μέσα κ έξω απ' την Βουλή για να αποτρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σχετικά Άρθρα