Τα ΜΑΤ έστειλαν στο Νοσοκομείο κάτοικο των Ταμπάκικων

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 03/04/2016 - 23:48

Τα ΜΑΤ ήρθαν, αλλά αντί για τους... μετανάστες έδειραν τους Χιώτες. Αυτό έγινε στις 8.00 μ.μ. στα Ταμπάκικα, το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου 2016, όταν κάτοικοι της οδού Καλουτά συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά στο κτήριο των παλιών βυρσοδεψείων Ζαφειράκη προσφύγων - μεταναστών. Έκλεισαν λοιπόν συμβολικά το δρόμο απέναντι σε λεωφορείο της Αστυνομίας που τους μετέφερε οπότε και κλήθηκαν τα ΜΑΤ, που ήρθαν υποτίθεται στη Χίο μετά τα επεισόδια στην π. ΒΙΑΛ για να ενισχύσουν την τοπική αστυνομική δύναμη στη φύλαξη των κρατούμενων προσφύγων και μεταναστών, να ανοίξουν το δρόμο. Βεβαίως δεν συγκινήθηκαν από το ότι απέναντί τους ήταν πολλές γυναίκες. Σήκωσαν τα γκλομπς, άρχισαν να βαράνε και ο δρόμος άνοιξε σε δύο λεπτά...

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί η πρόσφατα χειρουργημένη κάτοικος Βγέρα Δημοπούλου, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου, ενώ ο γιος της δήλωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά των ΜΑΤατζήδων.
Στο μεταξύ στην οδό Καλουτά και απέναντι από την είσοδο του φυλασσόμενου πλέον χώρου, που κανείς πάντως δεν τον παραχώρησε για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρονταν με χειροπέδες, έφτασαν μέλη αλληλλέγγυων στους πρόσφυγες ομάδων και της "Λάθρα;". Ευτυχώς οι διαπληκτισμοί μεταξύ των κατοίκων και των αλληλέγγυων δεν κράτησαν πολύ.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ανδρέας Δαμίρης, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται και οι άνδρες των ΜΑΤ που ήρθαν, ήταν εκείνη την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, όπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη συνεδρίαζαν, παρουσία και της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, του βουλευτή Νότη Μηταράκη και άλλων.

Τα ΜΑΤ ήρθαν να δείρουν τους... Χιώτες

Σχετικά Άρθρα