Τα προβλήματα στο χώρο του "επιχειρείν"

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Παρ, 19/11/2021 - 15:32

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Π Σ, Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο, μαζί με την συντονίστρια της Ν. Ε. Χίου Βάσω Μιχαλοπούλου

Αναλυτικά για το περιεχόμενο των θεμάτων που συζητήθηκαν ενημερώνει το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού:

Η απαράδεκτη καθυστέρηση της πληρωμής του μεταφορικού ισοδύναμου (6 μήνες περίπου), ενός πολύ σημαντικού μέτρου για την στήριξη της νησιωτικότητας, όπως τόνισε ο κ. Λεγάτος.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των πληρωμών που υπάρχουν στην εκταμίευση των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπως και η απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου να αποσύρει την χρηματοδότηση που είχε υποσχεθεί για την επιχειρηματικότητα, αφήνοντας έκθετους εκατοντάδες επιχειρηματίες, κυρίως της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τέλος θίχτηκε το υπαρκτό θέμα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα "εξοικονομώ κατά οίκον" με τον μη υπολογισμό του μειωμένου ΦΠΑ σε βάρος των ωφελουμένων.

Ο βουλευτής ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών και διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του στα ζητήματα του Επιμελητηρίου Χίου».

Σχετικά Άρθρα