Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση στην Παθολογική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τετ, 19/07/2017 - 15:43

«Το πρόσφατο περιστατικό της κατάρρευσης τμήματος της ψευδοροφής στην παθολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου Χίου, ευτυχώς χωρίς κάποιο τραυματισμό, αναδεικνύει και πάλι το μεγάλο πρόβλημα του κτιριακού και της εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Χίου», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ, που βάλλει κατά της Κυβέρνησης καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Το γεγονός ότι οι ασθενείς στοιβάχτηκαν άρον – άρον σε διάφορους άλλους χώρους, με προτάσεις ακόμη και για κοντέινερ να «πέφτουν» στο τραπέζι, δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που υπηρετεί τη λογική της εγκατάλειψης και της σταδιακής εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών στην υγεία αλλά και η διεύθυνση του Νοσοκομείου διαχρονικά.

Είναι πρόκληση η διοίκηση να εξαίρει και να αναμένει τους δωρητές - πλοιοκτήτες χάρη στη συμβολή των οποίων, όπως ισχυρίστηκε η διοικήτρια, αναμένεται η ολοκλήρωση της τελικής μελέτης του έργου. Ο λαός μας έχει ανάγκη από την πλήρη και άμεση στελέχωση των δομών υγείας στο νησί, από το Νοσοκομείο μέχρι τα κέντρα υγείας που υπολειτουργούν ή κλείνουν.

Καλούμε το Χιώτικο λαό να απαιτήσει την άμεση ανακατασκευή της Παθολογικής πτέρυγας με αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την εξάλειψη των όποιων κινδύνων σε όλο το Νοσοκομείο και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή νοσηλεία των ασθενών με τη μέγιστη ασφάλεια. Με την υγεία του λαού δεν μπορεί να παίζει κανείς.»

Σχετικά Άρθρα