Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Θάψανε τα παιδιά τους στο Μερσινίδι οι δύο Τούρκοι δικαστές

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 10/10/2019 - 20:39

Ήρθαν στην Χίο και την ελευθερία και το πλήρωσαν με τίμημα τα παιδιά τους, τα οποία τα έθαψαν οι ίδιοι σε μια γωνιά στο νεκροταφείο του Μυρσινιδίου!

Αναφερόμαστε στο πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο των Οινουσσών και την τραγικότητα που ζεί ο γειτονικός μας λαός, που στερείται το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του.

Για τις τραγικές στιγμές που έζησαν νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου όταν ανετράπη ανοιχτά των Οινουσσών η βάρκα στην οποία επέβαιναν μίλησαν στο euronews και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου οι Τούρκοι πρώην δικαστές Φατμά και Νασίρ Ισίκ που έχασαν τα δύο τους παιδιά στο ναυάγιο.

Οι δύο δικαστές εγκατέλειψαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Πλήρωσαν 7.000 ευρώ στα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν», λέει η Φατμά Ισίκ στο Euronews. «Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά. Μια δύο φορές κολύμπησα γύρω από τη βάρκα. Δεν μπορούσα να βρω τα παιδιά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα. Ήμασταν σε κατάσταση σοκ» αναφέρει ο σύζυγός της. 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/02/2020 - 19:20

Το γεγονός προβληματίζει τις ψύχραιμες φωνές στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, που καλείται να κάνει την… βρώμικη δουλειά στα νησιά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις για την δημιουργία των νέων υπερδομών σε Μυτιλήνη και Χίο.

Αυτό γιατί προγραμματίζεται να μοιραστούν από 7 διμοιρίες στην Λέσβο και τη Χίο αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει… αντιπερισπασμό διαφόρων, που δοθείσης ευκαιρίας μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο.

Ταυτόχρονα δεύτερος προβληματισμός είναι τι θα γίνει αν δοθείσης ευκαιρίας ξεσηκωθούν και αρχίζουν να κατεβαίνουν προς τις πόλεις οι μετανάστες – πρόσφυγες στη Μόρια και την ΒΙΑΛ αφού και σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε πλήρης… συντονισμός.

Όπως και να έχει αυτό που λέγεται κατηγορηματικά είναι πως ότι γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και σε καμιά περίπτωση να μην μετατραπεί σε…ανταρτοπόλεμο αφού τόσο μεγάλη δύναμη ΜΑΤ δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη στα νησιά.