«Θέλω να είμαι χρήσιμος όχι ευχάριστος» - Αποφασισμένος να προχωρήσει την Δομή στο Θόλος

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης «Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην Αλήθεια ΤV δεν αφήνει αμφιβολίες για την εφαρμογή των κυβερνητικών θέσεων
Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 17/04/2021 - 13:40

«Στη Χίο θα γίνει κλειστή Δομή, όπως θα γίνει και στα άλλα νησιά. Όλοι κατέληξαν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, στο νησί μας δεν γίνεται αυτό για προσωπικούς λόγους. Νομίζουν έτσι κάποιοι ότι θα χτυπήσουν τον Κάρμαντζη ή τον Μηταράκη, λάθος η Χίος θα χάσει, δεν θα αφήσω να γίνει αυτό. Θα μπορούσα τώρα να πω δεν θα γίνει Δομή και να είμαι ευχάριστος. Όχι ούτε υπουργός θα είμαι για πάντα ούτε Βουλευτής, προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά… ευχάριστος».

Ένας Νότης Μηταράκης επίμονος και αποφασισμένος είναι αυτός που εμφανίζεται την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV σε μια συνέντευξη «έξω από τα δόντια» στον Γιάννη Τζούμα, στην οποία απαντά για όλους και όλα.

"Δεν επέλεξα εγώ τον Θόλο μας λέει. Δεν μπορώ να περιμένω απ’ άπειρον το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει χώρο. Δυστυχώς ο Σταμάτης Κάρμαντζης μόνος του δεν μπορεί. Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, ακόμα και αν μας την έδιναν δεν φτάνουν οι χώροι. Η Κυβέρνηση έχει πολιτική και θα την εφαρμόσει. Έτσι όπως μηδενίσαμε τις ροές, κανείς δεν το πίστευε, έτσι όπως φέραμε την ΒΙΑΛ σήμερα κάτω από 1000 άτομα, κανείς δεν το πίστευε, έτσι όπως καταφέραμε να έχουμε σήμερα 1400 άτομα για επιστροφή, κανείς δεν το πίστευε, έτι και με τα ελεγχόμενα κλειστά Κέντρα θα ελέγξουμε το μεταναστευτικό και δεν μας είμαστε «ξέφραγο αμπέλι».

"Το Κλειστό κέντρο θα γίνει στο Θόλο, αυτό δεν επηρεάζει καμιά επένδυση, δεν ενοχλεί κανέναν, όλα γίνονται νόμιμα, για όλα υπάρχουν άδειες, δεν μπλοφάρω, δεν εκβιάζω, δεν είμαι υπέρ της βίας. Το Κράτος όμως πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων της Διοίκησης".

Ο υπουργός Μετανάστευσης σε μια συνέντευξη «ποταμό» δεν αφήνει έξω από τις απαντήσεις του και τα τοπικά ζητήματα, χωρίς να δέχεται ότι υστερεί εκεί ή να αλλάζει την ατζέντα. Το 2021 θα αρχίσουν στο νησί τα έργα, όχι τα σχέδια και τα λόγια, τα έργα. Το 2023 δεν θα συζητάμε για αεροδρόμιο, για Δικαστικό Μέγαρο για Φράγμα. Θέλω όμως να μην συζητάμε και για το μεταναστευτικό. Να το έχουμε οργανώσει έτσι ώστε να μην ξαναδούμε ούτε Σούδα, ούτε ΒΙΑΛ, καταλήγει ο Νότης Μηταράκης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ.

monodromos_o_tholos_-_thema_tis_dikaiosynis_oi_antidraseis

Σχετικά Άρθρα