Θέλουν να πάρουν τις ιαματικές πηγές από τους Δήμους με το ν/σ του υπ. Τουρισμού

"Εχουμε κάνει ενέργειες για τ' Αγιάσματα, δεν μπορούμε να απωλέσουμε τα δικαιώματά μας", λέει ο Αντιδήμαρχος Κ. Βεργίνας
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 17/02/2021 - 15:43

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει κατά 80% το κράτος και κατά 20% η ΚΕΔΕ στην οποία θα περιέλθουν όλες ιαματικές πηγές, τα υδροθεραπευτήρια και η αποκλειστική διαχείριση όλης της δημοτικής περιουσίας που βρίσκεται σε ακτίνα 1.000 μέτρων από τις πηγές, καταθέτει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Βεργίνας.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο σε εκ περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου με τον κο Βεργίνα να δηλώνει στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι ο Δήμος πρέπει να εκφράσει τη διαφωνία του με τα συγκεκριμένα άρθρα του ν/σ που αφορούν στις ιαματικές πηγές.

Ήδη κεντρικά κινείται προς την ίδια κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών, με τον οποίο συνεργάζονται οι Δήμοι.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, στ’ Αγιάσματα έχει αναγνωριστεί ο ιαματικός πόρος, έχει εκδοθεί ειδικό σήμα για το υδροθεραπευτήριο και έχει αναγνωριστεί ως τουριστικό κατάλυμα ενώ έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης -καλώς εχόντων των πραγμάτων στο επόμενο ΕΣΠΑ- το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.

«Είναι κρίμα να απωλέσουμε τα δικαιώματά μας και να περάσουν σε μια ανώνυμη εταιρεία στην οποία δεν ξέρουμε αν θα έχουμε λόγο κι αν θα συνεχίσει το έργο που έχουμε ξεκινήσει στ' Αγιάσματα», τόνισε ο κος Βεργίνας, ο οποίος σημείωσε ότι οραματίζεται κάποια στιγμή το υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων να λειτουργεί όλο το χρόνο.

Στα πιο κοντινά σχέδιά τους -το υδροθεραπευτήριο λειτουργεί στο πλαίσιο συνεργασίας ΚΟΙΝΣΕΠ, Δήμου και ΔΗΚΕΧ- είναι να επεκταθεί, εφόσον εξασφαλιστούν πόροι και προσωπικό, η χρόνος λειτουργίας του από φέτος και ειδικότερα από Ιούνιο έως και Οκτώβρη.

«Πέρσι παρά τα προβλήματα, λόγω πανδημίας, η επισκεψιμότητα στ’ Αγιάσματα ήταν ιδιαίτερα υψηλή», ανέφερε κος Βεργίνας και σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται στο στάδιο προγραμματισμού εργασιών στο υδροθεραπευτήριο και στην πηγή εν’ όψει της επόμενης περιόδου.

theloyn_na_paroyn_tis_iamatikes_piges_apo_toys_dimoys_me_nomoshedio

Σχετικά Άρθρα