Θερμή "υποδοχή" στην αν. υπουργό Υγείας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/09/2021 - 13:06

Στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου περίμεναν να "υποδεχθούν" την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χίου, στα πλαίσια κινητοποίησης που πραγματοποιεί το ΣΕΣΝΟΧ ζητώντας την ικανοποίηση αιτημάτων τους, όπως οι προσλήψεις προσωπικού, η αλλαγή του οργανισμού, η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, η δυνατότητα να λαμβάνουν τις άδειές τους, η αύξηση των μισθών τους αλλά και της χρηματοδότησης του "Σκυλίτσειου".

Για σειρά αιτημάτων  που έθεσαν στον Διοικητή της  Δεύτερης ΔΥΠΕ Χρηστό Ροϊλο αλλά έμειναν αναπάντητα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται  να σταματήσουν να διεκδικούν.

«Για τα περισσότερα ο Δυπεάρχης δήλωσε αναρμόδιος, καθώς αφορούν το υπουργείο των Οικονομικών με μοναδική εξαίρεση την 6μηνη παράταση συμβάσεων που υποσχέθηκε», τόνισε μιλώντας στην συγκέντρωση ο κ.Λαμπαδοχυτός.

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αναστολή συμβάσεων εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέρθηκε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράκης, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν μάθει να τηρούν μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και δεν είναι δίκαιη η απομάκρυνση τους από την εργασία τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου και ο Παγχιακός Σύλλογος Αμεα με την πρόεδρο του Σοφία Μιχάλα να αναφέρεται στα ιδιαίτερα προβλήματα  υγείας που έχουν τα μέλη τους  και χρήζουν ολοκληρωμένης αντιμετώπισης.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν πορεία προς το γραφείο της Διοίκησης ζητώντας να συναντήσουν την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και να της παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους ,αίτημα που έγινε δεκτό και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της διοίκησης.

Νωρίτερα το πρωί τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ συναντήθηκαν με το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό. Όπως ανέφερε στην "Α" η Γραμματέας  του σωματείου, Ολυμπία Κουβαρά, δεν προέκυψαν νέα δεδομένα στα αιτήματα που του έθεσαν, είτε γιατι σε κάποια από αυτά δήλωσε αναρμόδιος (π.χ βαρέα και ανθυγιεινά), είτε επειδή αρκέστηκε να επαναλάβει ήδη γνωστές δηλώσεις του υπουργού κου Πλεύρη για την 6μηνη παράταση των συμβάσεων, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε σχέση με τους παλιούς οργανισμούς που χρήζουν ανανέωσης, κάτι που και ο ίδιος αναγνώρισε. Επίσης, είπε η κα Κουβαρά, δεν απάντησε και για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αφορούν τους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης.

 

thermi_ypodohi_sti_mina_gkagka_apo_to_sesnoh

Σχετικά Άρθρα