Τη γλιτώνει το… Γούβι

Ο Δήμος συνεχίζει τις διαδικασίες νομιμοποίησης, που είχε ξεκινήσει πριν από 12 χρόνια!
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 22/01/2016 - 14:09

Στο δρόμο της λογικής φαίνεται να επιστρέφει η συζήτηση για το τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Πετροκάραβο (Γούβι) στο Βροντάδο μετά το αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Δήμο να καθαιρέσει τμήμα τους άμεσα, αλλιώς αν δεν το κάνει θα το κάνει αυτή και θα του στείλει το… λογαριασμό.

Επαφές που είχε ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Γδύσης με την Κτηματική Υπηρεσία φαίνεται να αποδίδουν καρπούς με τον ίδιο να δηλώνει σήμερα στην “Α” ότι θα συνεχίσουν τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2004 ο τότε δήμος Ομηρούπολης προκειμένου να νομιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις, επομένως θα παγώσει και το αίτημα κατεδάφισης 5 περίπου στρεμμάτων από τις εγκαταστάσεις στο Πετροκάραβο.

Αναφερόμενος στο ιστορικό των έργων, επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις στο Γούβι ξεκίνησαν την περίοδο ‘80 - 85 επί θητείας Μ. Μεννή τονίζοντας ότι για να γίνουν προσχώσεις στους 3 Μύλους, στον Αφανή και το Πετροκάραβο εκδόθηκε και ΦΕΚ, αν και για κάποιο λόγο τα όρια των προσχώσεων διαφοροποιήθηκαν από τα όσα προβλέπονταν.

Ανεξάρτητα απ’αυτό όμως, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο μετά το νόμο του 2001 για τον αιγιαλό και την παραλία ξεκίνησαν από τον τότε Δήμο Ομηρούπολης - όπως προαναφέρθηκε το 2004- οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των έργων, οι οποίες όμως (κι ενώ είχαν ληφθεί αρκετές από τις απαιτούμενες εγκρίσεις) διεκόπησαν.

Αυτές τις διαδικασίες θα επιχειρήσει τώρα να συνεχίσει ο Δήμος Χίου ώστε να παγώσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης και παράλληλα να μπορέσει οριστικά να λήξει αυτό το θέμα.

 

Στρατής Γδύσης - Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - Τη γλυτώνει το… Γούβι

Σχετικά Άρθρα