Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί από νέο ναυάγιο στο Αιγαίο

Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Παρ, 24/03/2017 - 18:46

Τουλάχιστον έντεκα πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο Πέλαγος, ανοιχτά του τουρκικού λιμανιού του Κιουσάντασι, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 άτομα, με οκτώ να έχουν διασωθεί και τρία ακόμα να αγνοούνται.

Το πλοιάριο κατά πάσα πιθανότητα κατευθυνόταν προς τη Σάμο, που βρίσκεται απέναντι από το Κιουσάντασι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης του τουρκικού Λιμενικού Σώματος.

Το ελληνικό Λιμενικό από την πλευρά του διευκρίνισε ότι έως τώρα δεν έχει ενημέρωση για το περιστατικό, ούτε έχει κληθεί να συμβάλει στις έρευνες.

Οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά έχουν μειωθεί σημαντικά από τον περσινό Μάρτιο, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία επαναπροωθήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία.

Ως συνέπεια, τα ναυάγιο στο Αιγαίο είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο, όμως στον αντίποδα έχουν αυξηθεί δραματικά οι απώλειες στην κεντρική Μεσόγειο, ειδικά ανοιχτά της Λιβύης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/07/2019 - 22:23

Μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών παρατηρούνται το τελευταίο δεκαήμερο στην Λέσβο.

Από το πρωί της 8ης Ιουλίου μέχρι σήμερα στη Λέσβο έφτασαν με τις γνωστές πλαστικές βάρκες συνολικά 958 άτομα.

Οι νέες αφίξεις αύξησαν σε 6.339 τους διαμένοντες στη Μόρια, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ή σε κτήματα έξω από αυτόν.

Συγκεκριμένα, στον καταυλισμό του ΚΥΤ διαμένουν 4.928 αιτούντες άσυλο την στιγμή που έχε χωρητικότητα για 3.500 άτομα. Άλλοι 1.411 διαμένουν σε οργανωμένη δομή ή ελεύθερα σε ελαιώνες γύρων από το κέντρο.

Ο αριθμός των διαμενόντων στη Μόρια θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν δεν είχαν μεταφερθεί από τη Μόρια σε άλλες δομές του νησιού 288 αιτούντες άσυλο.

Πηγή: http://www.skai.gr