Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί από νέο ναυάγιο στο Αιγαίο

Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Παρ, 24/03/2017 - 18:46

Τουλάχιστον έντεκα πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο Πέλαγος, ανοιχτά του τουρκικού λιμανιού του Κιουσάντασι, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 άτομα, με οκτώ να έχουν διασωθεί και τρία ακόμα να αγνοούνται.

Το πλοιάριο κατά πάσα πιθανότητα κατευθυνόταν προς τη Σάμο, που βρίσκεται απέναντι από το Κιουσάντασι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης του τουρκικού Λιμενικού Σώματος.

Το ελληνικό Λιμενικό από την πλευρά του διευκρίνισε ότι έως τώρα δεν έχει ενημέρωση για το περιστατικό, ούτε έχει κληθεί να συμβάλει στις έρευνες.

Οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά έχουν μειωθεί σημαντικά από τον περσινό Μάρτιο, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία επαναπροωθήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία.

Ως συνέπεια, τα ναυάγιο στο Αιγαίο είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο, όμως στον αντίποδα έχουν αυξηθεί δραματικά οι απώλειες στην κεντρική Μεσόγειο, ειδικά ανοιχτά της Λιβύης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 17/11/2019 - 23:30

Η Τομεακή Οργάνωση Χίου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου γυναικών Χίου (Καλαμπόκα 74).

Σήμερα, που από παντού διαφημίζονται οι «ευεργετικές ιδιότητες» των ναρκωτικών και καλλιεργείται η ανοχή στη χρήση, σήμερα που υποστελεχώνονται δραματικά τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, σήμερα που στήνονται χώροι «ανακύκλωσης και αποκομιδής των χρηστών», για να θριαμβεύσει η περιθωριοποίηση , η ΚΝΕ ανοίγει πλατιά τις θέσεις της και λέει ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσία της έκδοσης της επιτροπής κατά ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, από την Γκιτάκου Μαρία, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας Basketball diary's.