Βεβήλωση επιγραφής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Τ.Ε ΧΙΟΥ ΚΚΕ και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/06/2022 - 06:49

«Μέσα στα νύχτα, στο κτήμα Λυκιαρδόπουλου στην περιοχή Κάμπου, οι «γνωστοί άγνωστοι» του νησιού βεβήλωσαν και κατέστρεψαν την αναθηματική επιγραφή, που είχε τοποθετηθεί, στη μνήμη των δολοφονηθέντων πέντε ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με τις δυνάμεις της μοναρχο - Φασιστικής κυβέρνησης, κατά τη «Μάχη του Λυκιαρδόπουλου» (18-3-1948), και στην περίοδο του Εμφυλίου πολέμου, με αφορμή τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 70χρονα της εποποιΐας του ΔΣΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Χίου σημειώνοντας:

«Η βεβήλωση και καταστροφή της αναθηματικής επιγραφής από τους «τυφλοπόντικες του Φασισμού» γίνεται σε μια περίοδο που ο Λαός μας και οι Λαοί της περιοχής, βρίσκονται στην αιχμή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται απ’ την επίθεση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Οι Λαοί της Ευρώπης να πλήττονται απ’ την ολομέτωπη καπιταλιστική εκμετάλλευση ,με τις καθημερινές ανατιμήσεις των προϊόντων, την ενεργειακή φτώχεια και την ανεργία.

Η Τ.Ε. Χίου ΚΚΕ και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ καλούν το Λαό του νησιού να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στα φαινόμενα μίσους και τρομοκρατίας και να διατρανώσει τη θέλησή του διεκδικώντας τα δικαιώματά του.

 Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι οι «τυφλοπόντικες του Φασισμού» ότι η αναθηματική επιγραφή θα ξανατοποθετηθεί και θα’ναι ντάλα μεσημέρι, απ’ αυτούς που «ακολουθούν πιστά τα ματωμένα τους ίχνη».

 

  

vevilosi_epigrafis_stin_periohi_toy_kampoy

Σχετικά Άρθρα