Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Xιακή Συμπολιτεία: Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου δέχεται τα προσφυγόπουλα αλλά… δεν τα υποδέχεται

Πέμ, 11/10/2018 - 06:23
Χιακή συμπολιτεία

Θετική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή και στήριξη των Δομών Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).  Η Χιακή Συμπολιτεία επισήμανε την ανάγκη στήριξης δομών εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων που ζουν στο νησί μας, παράλληλα με την υπόμνηση των πάγιων θέσεων για απεγκλωβισμό των προσφύγων και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο νησί μας.

Η Χιακή Συμπολιτεία πρόσθεσε και τη δική της πρόταση προκειμένου να γίνει σαφής η πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επουλωθεί η τραυματική εικόνα του νησιού που προκάλεσαν οι φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Προτείναμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καλωσορίσει και να υποδεχθεί τα παιδιά των ΔΥΕΠ  με αντιπροσωπείες του στα σχολεία που φιλοξενούν τέτοιες δομές το μεσημέρι της Δευτέρας, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όπως κατά ένα τρόπο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι το πράττουν ατυχώς  δίκην πασαρέλας στην έναρξη κάθε σχολικού έτους.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος φοβήθηκε να διαβεί το Ρουβίκωνα και κατέθεσε αντίθετη πρόταση, η οποία και πέρασε. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πρόταση για υποδοχή από το ΔΣ των παιδιών των ΔΥΕΠ ψηφίστηκε εκτός από τις δημοτικές συμβούλους της Χιακής Συμπολιτείας και από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και από δημοτικούς συμβούλους των λοιπών παρατάξεων.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 13/11/2019 - 21:31

«Λευκός καπνός» βγήκε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τους ορισμούς διοικήσεων σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές του Δήμου Χίου.

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη θυελλώδη συνεδρίαση, η αλλαγή του νόμου έδωσε την δυνατότητα στη δημοτική αρχή να ορίσει τα μέλη που θα απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια κρατώντας την πλειοψηφία δηλαδή  τα 3/5 των διοικήσεων.

Με ωριμότητα αλλά και συζητήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, οι αντιπολιτεύσεις «μοιράστηκαν» τις εναπομείναντες θέσεις, αλλά και αντιπροέδρους αφήνοντας την πλειοψηφία στην Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, που μετά από 3 σχεδόν μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της μπορεί πλέον να εφαρμόσει την δική της  στρατηγική πορεία.

Ειδικότερα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόεκυψαν :

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ  ΧΙΟΥ

Πρόεδρος: Γιάννης Μανάρας

Αντιπρόεδρος: Παντελής Καμπούρης

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Πρόεδρος: Κυριάκος Ζωάνος

Αντιπρόεδρος: Αλέξης Γεωργούλης

ΔΗΚΕΧ

Πρόεδρος: Κώστας Μισσόβουλος

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Γιακούμας

ΔΕΥΑΝΧ

Πρόεδρος: Βασίλης Μυριαγκός

ΔΙΑΝΟΧ

Πρόεδρος : Φώτης Γιαννίρης

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ανδρεάδης

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Πρόεδρος: Δημήτρης Μάντικας

Αντιπρόεδρος : Σταυρούλα Σάτρα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος: Ειρήνη Ψύλλου

Αντιπρόεδρος: Στρατής Φρεγαδιώτης

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος: Βίκτωρ Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης

Αντιπρόεδρος Νίκος Νύκτας

 

Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Βασίλη Μυριαγκό καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Κλιαμενάκης, ενώ η τοποθέτηση του Γιάννη Καραβασίλη στο τέλος της διαδικασίας, που έκανε λόγο για «σοβαρή προσπάθεια σύγκλισης μετά από τις προηγούμενες διεκδικήσεις θέσεων,  πυροδότησε αντιδράσεις από τους επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων, όμως μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις η συνεδρίαση συνεχίστηκε ομαλά.

Το Δημοτικό συμβούλιο έχει ακόμη μπροστά του δύο κρίσιμες συνεδριάσεις στις 29 Νοέμβριου το τεχνικό πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά και στις 13 Δεκεμβρίου τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου. Και οι δύο αυτές συνεδριαστεί  θα «δοκιμάσουν» την ωριμότητα αλλά και την διάθεση σύγκλησης των δημοτικών παρατάξεων καθώς αποτελούν τον  «μπουσούλα» του Δήμου Χίου για το 2020.