Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Υπό κατάληψη το γραφείο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι επιχειρούν να μπλοκάρουν την άσκηση ένδικων μέσων κατά απόφασης καταβολής δεδουλευμένων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 26/06/2018 - 09:27

Tο είπαν και το έκαναν οι εργαζόμενοι στο "Σκυλίτσειο" και προκειμένου να μπλοκάρουν την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου να ασκήσει ένδικα μέσα ανακοπής και αναστολής, κατά  Δικαστικής απόφασης που αποδίδει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση έξω από το γραφείο της Διοικήτριας, Έλενας Κανταράκη.

Όπως είπε στο Ράδιο "Α" το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ, Δημήτρης Κουτσουράκης το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους 200 περίπου εργαζόμενους προσεγγίζει τα 250.000 ευρώ, αφορά τους τόκους επί των δεδουλευμένων τα οποία ήδη έχουν λάβει και κυμαίνεται από 700 ευρώ και πάνω  για καθέναν από αυτούς, ανάλογα και με τη διοικητική θέση που έχουν.

Θυμίζουμε ότι για τον ίδιο  λόγο έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του Σκυλίτσειου. 

«Συγκεντρωθήκαμε  για να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την πρακτική της διοίκησης να ανακόψει χρήματα που δικαιούνται οι  209 εργαζόμενοι από παλιότερες δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούν να μας μιλούν για ηθική την στιγμή  που έχουμε χάσει πάνω από 5000 με 6000 ο καθένας λόγω των περικοπων,   με την δουλειά μας παράλληλα να έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%.»

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα  χρησιμοποίησε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Μαρία Σαραντινούδη που τόνισε ότι «μέχρι τώρα καμιά διοίκηση δεν στάθηκε τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όπως η σημερινή που διορίστηκε από αριστερή κυβέρνηση».

Στο πλευρό των εργαζομένων από νωρίς το πρωί της Τρίτης και η ΑΔΕΔΥ, με τον Γιώργο Αμπαζή και Παναγιώτη Νικήτα να τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν τα χρήματα τους.

«Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας και θα είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα που θα προκύψει» ανέφεραν οι συνδικαλιστές του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:57

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Ακολουθεί δήλωση του υφυπουργού κ. Μηταράκη:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με αίσθημα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του εκλιπόντος, εκπροσωπώ σήμερα τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου. Νιώθω σήμερα, μια προσωπική απώλεια, του γέροντά μου, που με χειροθέτησε, με πάντρεψε, του ανθρώπου που ήταν κοντά μας, τα χρόνια που ζούσαμε οικογενειακά στο Λονδίνο. Χάσαμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Το σεμνό ιεράρχη, που για δεκαετίες ήταν πάντα παρών, δίπλα μας, στις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες όλης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Του ιεράρχη που άοκνα, με πάρα πολύ ενέργεια, είχε για τον καθένα μια ευχή να δώσει, ενώ παράλληλα διαδραμάτιζε πρωτεύοντα ρόλο στη θρησκευτική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Θρόνου και της ορθοδοξίας. Η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και στο μέλλον. Αιωνία του η μνήμη.»