Ζητάμε τώρα μείωση τιμών στα τραπεζοκαθίσματα της Προκυμαίας

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/12/2020 - 14:30

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής μεταξύ των θεμάτων ημερησίας διάταξης περιλαμβανόταν και ο καθορισμός της τιμής για τη χρήση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης σε όλους τους χώρους δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου σε όλο το νομό Χίου!

 

Η «Συμμαχία Αξιών» που εκπροσωπείται από τον Αλέξη Γεωργούλη, σημείωσε ότι ήταν και είναι η επιτακτική ανάγκη μείωσης των τελών τουλάχιστον κατά ποσοστό 30-50% για την περίοδο που τα καταστήματα θα λειτουργούν καθώς επίσης και η πλήρης απαλλαγή τους από την καταβολή όλων των τελών για την περίοδο που θα παραμένουν κλειστά.

 

"Διαπιστώσαμε όμως, σημειώνει η Δημοτική παράταξη σε ανακοίνωση της, πως η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου θεωρεί ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στη ζωή μας σε σχέση με τα περσινά δεδομένα ενώ αγνοεί επιδεικτικά τις πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει λουκέτο και ενώ απειλείται η βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων εστίασης στο σύνολο τους, έρχεται και εισηγείται τα ίδια ακριβώς ποσά χρέωσης τελών κατάληψης με το περσινό έτος.

 

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το δεύτερο κύμα κορωνοϊού καλπάζει και ενώ βιώνουμε τις επιπτώσεις του lockdown, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κωφεύει στις εκκλήσεις των επιχειρήσεων αν και ο ίδιος ένας από τους επιχειρηματίες της παραλίας όπου πρώτος εκείνος θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι καθίσταται επιτακτική η μείωση των τελών.

 

Θα περίμενε κανείς περισσότερη ευαισθησία και στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται βάναυσα και όχι μια ακόμα απόπειρα στυγνής εισπρακτικής πολιτικής από το Λιμενικό Ταμείο! Η πρόταση μας δυστυχώς απορρίφθηκε αλλά δεσμευόμαστε να το θίξουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο"

 

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Κυριάκος Ζωάνος αναφέρθηκε στην επιβολή το 2021 τελών αντίστοιχων του 2020, απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα παρά τις επιφυλάξεις του κου Γεωργούλη από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, επανεξέτασης του θέματος και μείωση των τελών, αν συνεχιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία.

"Κάτι ανάλογο έγινε και φέτος", σημείωσε λέγοντας ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. 

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου το 2020 θα έχουν κατακόρυφη πτώση (ίσως και πάνω από 50%, όπως είπε) αφού εκτός από τα τέλη χρήσης, υπάρχει μείωση εσόδων από τα εισερχόμενα πλοία στα λιμάνια, από τους επισκέπτες εξωτερικού μέσω τελωνείου κ.λ.π.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, όπως είπε, τα έσοδα του λιμενικού ταμείου ήταν της τάξεως των 800.000 - 900.000 ευρώ!

 

 

zitame_tora_meiosi_timon_sta_trapezokathismata_tis_prokymaias

Σχετικά Άρθρα