1 με 4 Ιουλίου εκδηλώσεις στα Ψαρά για το Ολοκαύτωμα

Πέμ, 17/06/2021 - 15:50

 Ένα δεκαήμερο, μετά από το ιστορικό γεγονός, μετατίθενται φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών, που θα γίνουν από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 4 του ίδιου μήνα στο ιστορικό νησί.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, Κ. Βρατσάνο, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1η Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Βασίλισσα Αμαλία», θα ακολουθήσουν στις 2 Ιουλίου Έκθεση Φωτογραφίας από το Σύλλογο Αδελφότητας Ψαριανών και έκθεση παλαιών αντικειμένων από τον Σύλλογο « Κ. Κανάρης», ενώ την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί από  τον Επίσκοπο Απολλωνιάδος Ιωακείμ Αρχοντό  το βιβλίο του Νίκου Γιαλούρη «Ψαρά, η κούνια της φωτιάς», που επανεκδόθηκε φέτος από το Δήμο Ψαρών με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τα συνήθη, το Σάββατο θα τελεστεί ο εσπερινός και θα γίνουν λαμπαδηδρομία, αναπαράσταση της ανατίναξης, ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τη Δοξολογία, τις καταθέσεις στεφάνων κ.λ.π. το πρωί αλλά και την συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη με μελοποιημένα ποιήματα που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, ενώ αναφορικά με την τοποθέτηση του αγάλματος της Δόξας στην Μαύρη Ράχη, σημείωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωσή του και εκτιμά ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η μεταφορά του στα Ψαρά.

Σχετικά Άρθρα