1.550 μαθητές "έδεσαν" στο ναυτικό μουσείο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 02/06/2014 - 11:00

Έληξαν με μεγάλη επιτυχία και εφέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ναυτικό μουσείο της Χίου σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολή Βροχαρίδου.

Για τη σχολική χρονιά 2013-2014 το μουσείο είχε δημιουργήσει 3 εκπαιδευτικά  προγράμματα ανάλογα την ηλικία και την τάξη, από νήπια έως μαθητές της 6ης  δημοτικού.

Οι  μαθητές νηπίων  και Α’ δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζει ο  Βασιλιά Αλέξανδρος», από Β’ έως Δ’ τάξη το πρόγραμμα «Μικροί Θαλασσόλυκοι» και οι μαθητές της Ε’  και ΣΤ’ το πρόγραμμα «Από τα πανιά στον ατμό».

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησαν την 1η Οκτώβρη και ολοκληρώθηκαν στις 25 Μαΐου.  Συμμετείχαν περίπου 1.550 μαθητές από όλα σχεδόν τα δημοτικά σχολεία της Χίου.

Παράλληλα διεξαγόταν και διαγωνισμός με θέμα την «Θάλασσα», ομαδικές κατασκευές η ατομικές. Οι εργασίες των μαθητών (κατασκευές ή ζωγραφιές ) εκτίθενται  σε χώρο του μουσείου. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 30  Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα