Το 7ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στο Ομήρειο, ''Ωδή στην Ελευθερία'' με μεγάλη επιτυχία.

Προεξάρχοντος του Σαράντου Κωστίδη και της ''Αρμονίας'', 10 Χιακά Σωματεία, 300 χορευτές μικροί και μεγάλοι και 20 καλλιτέχνες του Θεάτρου και της Μουσικής ταξίδεψαν το κοινό στην Ιστορία του γένους μας ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 24/03/2019 - 07:26

Το 7ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα, ''Ωδή εις την ελευθερία'', το αντάμωμα ''των γεννεών και των γενναίων'', όπως είπε ο Χοροδιδάσκαλος Σαράντος Κωστίδης που το ξεκίνησε και το καθιέρωσε ως θεσμό, που ''εν αρμονία χορεύουσιν'' όπως συμπλήρωσε η πρόεδρος του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''η Αρμονία'' Γεωργία Μάντικα σε σχετική τους συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV πραγματοποιήθηκε με κατάμεστο το Ομήρειο από κόσμο, στις 7.30 μ.μ. του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019.

            Με το Σαράντο Κωστίδη και την ''Αρμονία'' στην επιμέλεια την εκδήλωσης και τη συνολική διοργάνωση, στο φετινό μουσικοχορευτικό ''Αντάμωμα'' συμμετείχαν 10 πολιτιστικά σωματεία απ' το νησί μας, 300 χορευτές μικροί και μεγάλοι και 20 Χιώτες καταξιωμένοι και κοσμαγάπητοι μουσικοί και καλλιτέχνες του Θεάτρου.

            Όπως τόνισε ο Σαράντος Κωστίδης, η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο, αποτελεί μια αναδρομή στην Ιστορία και την Παράδοσή μας, μέσα από τα χορευτικά και τα θεατρικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν, από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης και του 1821 και ταξιδεύει το κοινό από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος που παλεύει με τη διεθνή διπλωματία και τους πολέμους, μέχρι το 1947 που η Ελλάδα προσαρτά στα εδάφη της και τα Επτάνησα. Π'ισω από μτους χορευτές δέσποζε περήφανη η Ελληνική σημαία καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η Γεωργία Μάντικα τόνισε ότι η ιδέα και για τη φετινή εκδήλωση ήταν του Σαράντου Κωστίδη, που ξεκίνησε και καθιέρωσε πλέον το ''Αντάμωμα'' ως θεσμό και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η χαρά των  μελών της ''Αρμονίας'', που σε αυτή τη μουσικοχορευτική εκδήλωση κάθε χρόνο, συνεργάζεται και χορεύει πάνω στη σκηνή με τόσους άλλους συλλόγους της Χίου και τόσους χορευτές, χορεύτριες και παιδιά απ' όλο το νησί.

            Φέτος μαζί με το Σαράντο Κωστίδη και την ''Αρμονία'' συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Δεσμός Φραγκομαχαλά, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Συκούση, Εργαστήριο Ελληνικών Χορών Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, Εκπολιτιστικός Εξωρα'ι'στικός Σύλλογος Ζυφιά ''η Αγία Παρασκευή'', Σύλλογος Ποντίων Χίου, Μορφωτικός Προοδευτικός και Εξωρα'ι'στικός Σύλλογος Χαλκειούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας ''η Κυδιάντα'' και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου & Τέχνης Χίου ''Παρασκήνιο 18''.

            Το φετινό μουσικοχορευτικό ''Αντάμωμα'', που τη διοργάνωσή του υποστήριξαν το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ταξίδεψε το Χιακό κοινό που γέμισε το Ομήρειο, σε όλα εκείνα που πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε πάντα, για τις ομορφιές, την παράδοση, την ψυχή και τους αγώνες του λαού μας. Ήταν φαντασμαγορικό, πλούσιο σε υπέροχα θεατρικά δρώμενα και αγαπημένα χορευτικά απ' όλη την Ελλάδα και ομολογουμένως πολύ πετυχημένο και εύστοχο εν όψει της Εθνικής μας Εορτής για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, με επίκεντρο την 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που σηματοδότησε συμβολικά και την Εθνική μας Παλιγεννεσία! 

Ομως το 'Αντάμωμα" είχε και μια έκπληξη αφού στο τέλος της εκδήλωσης και από... σκηνής ο Χοροδιδάσκαλος Σαράντος Κωστίδης έκανε... πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του.

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα