Άλλο ένα ''διαμάντι'' του Δημήτρη Φρεζούλη εκδόθηκε!

"Καθημερινά" - Χρονογραφήματα στην "Αλήθεια" 2020-2021 - Βιβλιοπαρουσίαση - μουσική βραδιά στο όμορφο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης...
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 27/06/2022 - 06:40

Άλλο ένα ''διαμάντι'' του Δημήτρη Φρεζούλη εκδόθηκε!

''Καθημερινά'' είναι ο τίτλος του βιβλίου και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τα ευχάριστα και ουσιαστικά αναγνώσματα. Το βιβλίο αποτελείται από χρονογραφήματα του 2020-2021 του Δημήτρη Φρεζούλη στην εφημερίδα "Η ΑΛΗΘΕΙΑ".

Παρουσιάστηκε στο κοινό, χθες Κυριακή 26-6-2022, στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης που γέμισε κόσμο. Η Βιβλιοπαρουσίαση που συνδυάστηκε στη συνέχεια με μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά, πραγματοποιήθηκε από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών ''Μ.Ε.Ο.Θ.'', τον Εξωρα'ι'στικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Ερμιόνης-Μέγα Λιμνιώνα '' Η ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ '' και τις Εκδόσεις ''άλφα-πι'' (του Γιάννη και της Ντίνας Παληού) που στοιχειοθέτησαν και επιμελήθηκαν το καλαίσθητο αυτό βιβλίο σελίδα-σελίδα. 

Για το βιβλίο και τον πολυγραφότατο Συγγραφέα και Δημοσιογράφο Δημήτρη Φρεζούλη μίλησε ο γνωστός Χιώτης Δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης. Είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Φρεζούλης με τις ικανότητες και το ήθος που τον διακρίνουν τόσα χρόνια, αν είχε τύχει να ζει στην πρωτεύουσα σίγουρα θα βρισκόταν στην κορυφή του πανελληνίου δημοσιογραφικού πάνελ, όπως τόσα χρόνια στέκεται με σταθερή επιτυχία και αξιοζήλευτη διάρκεια στην κορυφή του δημοσιογραφικού πάνελ της Χίου. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης Φρεζούλης είναι πολυδιάστατος και κατ' εξοχήν άνθρωπος της ζωής κι όχι μόνο των συγγραφικών έργων και της πένας. Μπαρκάριζε στα νιάτα του Ασυρματιστής, υπηρέτησε ως Δικαστικός Υπάλληλος και έχει οικογένεια και παιδιά ευαισθητοποιημένα και δραστήρια. Γιαυτό έχει και ενδιαφέρον η ματιά του και η οπτική της ζωής που μας δίνει μέσα από τα Χρονογραφήματά του...Τα ''Καθημερινά'' του Δημήτρη Φρεζούλη δεν είναι μόνο ένα βιβλίο που μας θυμίζει και συνοψίζει μερικά σημαντικά ή και συνηθισμένα πράγματα που έγιναν μέσα στο 2020-2021...είναι ένα βιβλίο για όσους έχουν δυο μάτια και κάτι παραπάνω...

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν ωραία και παραστατικά, η Βασούλα Βερβεράκη και η Ρένα Ζηρριά.

Παραθέτουμε εδώ μερικούς τίτλους χρονογραφημάτων για να δώσουμε μια γεύση των περιεχομένων του βιβλίου...

''Μια ωραία ατμόσφαιρα'', ''Παραμύθιασμα'', ''Ο ξεχωριστός Μίμης'', ''Είμαστε αφελείς;'', ''Δύσκολα βράδια'', ''Η Μαίρη'', ''Στον αγύριστο!'', ''Μαγκαλάκι(2), ''Εμβολιάστηκες;'', ''Η μελαγχολία της Δευτέρας''...

Ο Συγγραφέας Δημήτρης Φρεζούλης αφιέρωσε την εκδήλωση αυτή με τη βιβλιοπαρουσίαση και τη μουσική βραδιά, μέσα από την καρδιά του, στον πρόσφατα εκλιπόντα Θοδωρή Τάμαρη, φίλο και αγαπητό σε όλους όσοι τον ξέραμε...'' Ήταν ένα ανήσυχο και ζωηρό παιδί, ένας ζόρικος πιτσιρικάς με την καλή έννοια, μια φορά πήδηξε από το παράθυρο της τάξης του Δημοτικού Σχολείου για να μην του τις βρέξει ένας Δάσκαλος...Η Αγία Ερμιόνη ήταν η επικράτειά του, καθώς ήταν ερωτευμένος με την περιοχή...τριγυρνούσε,  σταματούσε στις αυλές, έλεγε τ' αστεία του, πάντα με χαμόγελο...ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός και τους κατακτούσε όλους με την ίδια αγάπη που τον περιέβαλαν και οι άλλοι''...είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φρεζούλης.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Παναγιώτης Μανδάλας  από το Δήμο, ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Βαγγέλης Ρουφάκης, ο Αντώνης Λάρδας και πολύς κόσμος που ασχολείται με τα κοινά και τον πολιτισμό στη Χίο.

Κατ΄ επιθυμίαν του Δημήτρη Φρεζούλη η βιβλιοπαρουσίαση πλαισιώθηκε με μια Παραδοσιακή μουσική βραδιά σαν γλυκό κατευόδιο!

Συμμετείχαν τα παιδιά και μέλη του ''Μ.Ε.Ο.Θ.'' Αφροδίτη και Παναγιώτα Στυλιανοπούλου(σαντούρι), Γιώργος Στάμπας(μπουζούκι) και η κ. Ρούλα Γ. Επιτροπάκη(στο τραγούδι). Όλοι ήταν υπέροχοι! 

             

paroysiastikan_ta_kathimerina_toy_dimitri_frezoyli

Σχετικά Άρθρα