Από το Συνέδριο για τον Χριστόφορο Κολόμβο μέχρι την... κατάργηση του Νομού Χίου

Μια σταγόνα ιστορίας της Χίου στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Επεισόδιο Νο 95 26/2/25
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 28/02/2025 - 12:14

Βρισκόμαστε στο 1991 και στο Ομήρειο, διοργανώνεται Συνέδριο για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Συμμετέχουν ο υπουργός Αιγαίου Γιώργος Μισαηλίδης, ο Νομάρχης Γιώργος Νέγρης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουμπάρης. Μιλάει η Πρύτανης της Σορβόνης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ και το συντονίζει ο νεαρός τότε Διπλωμάτης Αδαμάντιος Βασιλάκης, μετέπειτα επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο θέμα της Β. Μακεδονίας.

Η εκπομπή συνεχίζεται μεταφέροντας μας στο 2006 στα εγκαίνια του Ταχυδιϊλιστηρίου της Ψαρόπετρας, που γίνονται από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου Διονύσιο. Μιλούν ο Νομάρχης Π. Λαμπρινούδης, ο Δήμαρχος Μ. Μεννής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Φυτούσης.

Η εκπομπή κλείνει με ένα ντοκουμέντο του 1998 όταν ο Νομάρχης Γ. Καλουτάς μέσω συνέντευξης δίνει μάχη για να μην καταργηθεί ο Νομός Χίου!

 

 

 

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_95_-_260225

Σχετικά Άρθρα