Από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου το 1997, μέχρι την 1η Έφορο Οδηγισμού το 2002

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ εκπομπή 4η 4/4/23
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/04/2023 - 17:26

Και φτάσαμε αισίως στην 4η εκπομπή «Μια σταγόνα ιστορίας»

Θα μεταφερθούμε στο μακρινό 1996. Τότε η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV αποφασίζει να κάνει μια παραγωγή εκπομπής για το βιβλίο. Το γύρισμα της γίνεται στο τότε Βιβλιοπωλείο Χαβιάρα και την επιμελούνται ο Φιλόλογος Νίκος Χαβιάρας και ο Δημήτρης Φρεζούλης. Καλεσμένος τους ο Μυτιληνιός συγγραφέας Φώτης Μαυραγάννης που παρουσιάζει το βιβλίο του «Ανάμεσα σε δύο λέοντες.

Συνεχίζουμε με την παρουσίαση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 1997. Αυτές γίνονται για πρώτη φορά στην Τάφρο του Φρουρίου και την σχετική συνέντευξη δίνουν ο τότε Δήμαρχος Γιώργος Βαρκάρης με τον τότε Πρόεδρο του Ομηρείου Νίκο Παπαμιχαλάκη.

Πηδάμε λίγο χρονολογίες και φτάνουμε στο 2001. Η Πρόεδρος του παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Σοφία Μιχάλα μιλάει στην Ευγενία Κώττη. Κάνετε συγκρίσεις των προβλημάτων το τότε με το σήμερα με μια διαφορά… 20 χρόνων.

Επιστροφή στο 1997 με μια εισήγηση της Κικής Χαρίτου για άγνωστο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Μηνά.

Μεταφορά στη συνέχεια στο 2002, σε μια ομιλία του Εργατολόγου Γιώργου Ρωμανιά για την Κοινωνική ασφάλιση. Τότε που… αχνόφεγγε, τι θα ακολουθούσε.

Τελειώνουμε την εκπομπή μας με μια εκδήλωση ντοκουμέντο, που έγινε το 2002 στο Ομήρειο. Ήταν αφιερωμένη στα 70 χρόνια τότε Οδηγισμού και η αξία της είναι ότι εκτός των δεκάδων προσώπων που εμφανίζονται, παρουσιάζεται και η Βενετία Γοργία η πρώτη Έφορος Οδηγισμού στο νησί μας.

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_4_050423

Σχετικά Άρθρα