Διάνοιξη μονοπατιού «Αφροδίσια – Κουρούνια»

Από 40 εθελοντές
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/10/2014 - 08:52

Την περασμένη Κυριακή συνεχίστηκε η προσπάθεια για την διάνοιξη του παλιού μονοπατιού «Αφροδίσια – Γραμμένη Πέτρα – Κουρούνια».

Το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 40 εθελοντές, μέλη και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Αφροδισίων και της εθελοντικής ομάδας διάνοιξης μονοπατιών Χίου. Για να ολοκληρωθεί η διάνοιξη αυτής της πανέμορφης διαδρομής, απομένουν πλέον ακόμα 700μ.. Η τελική δράση θα γίνει μετά το μάζεμα των ελιών.

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προκάλεσε η ενεργή συμμετοχή του Θωμά Τσολάκη (88) από τη Βολισσό, που στο παρελθόν  «αλώνιζε» την Αμανή και έκανε σαμάρια. Αξίζει να αναφερθεί επίσης η παρουσία της Τερέζας Μισετζή και του Ανδρέα Τσούρου, που ήταν και οι μικρότεροι σ’ αυτήν τη θαυμάσια προσπάθεια. Η αυξανόμενη ενεργή συμμετοχή σε τέτοιες προσπάθειες ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά δίνει ελπίδα για την υλοποίηση του ρεαλιστικού οράματος, να γίνει η Αμανή πόλος έλξης φυσιολατρών και περιηγητών. Η Βιβή Ποταμούση (αντιδήμαρχος Χίου), η Ερμιόνη Φρεζούλη (επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας), ο Γιώργος Ζώας

(εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας), ο Κώστας Φασόλας  (Πάρεδρος Λεπτοπόδων), ο Μάμας Σιταράς (Πάρεδρος Αφροδισίων),  ο Δημήτρης Τσούχλης (σύμβουλος του Δημάρχου Χίου σε θέματα  περιβάλλοντος), ο Γιάννης Ζορμπάς (μέλος του τοπικού συμβουλίου Βολισσού), ο Γιάννης Σγόντζος (μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη) συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην επίπονη αλλά μεγαλειώδη προσπάθεια. Η γευστικότατη μακαρονάδα που μαγείρεψε ο Μόδεστος Σιταράς μαζί με την σούμα και τις μπύρες (όλα προσφορά του συλλόγου) ήταν ο ιδανικότερος επίλογος αυτής της υπέροχης μέρας!

Αξίζει επίσης, νομίζουμε, να αναφερθεί η δωρεά ενός βενζινοπρίονου από το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη στην Εθελοντική Ομάδα Διάνοιξης Μονοπατιών Χίου. Να θυμίσουμε ότι προηγήθηκε χορηγία του Ιδρύματος για τη διάνοιξη του πρώτου τμήματος της Μακριάς Στράτας από το «18» για τον Άγ. Ισίδωρο.

Σχετικά Άρθρα