Δήμαρχος για χρηματοδότηση ΔΗΠΕΘΕ από ΥΠ.ΠΟ: Προφάσεις τα περί καθυστέρησης

Παρ, 30/10/2015 - 15:11

«Θέλω να πιστεύω ότι από τον Υπουργό Πολιτισμού θα γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργείται στη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ, αφού με την ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησής του διακυβεύεται τουλάχιστον η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» με αφορμή την απόφαση για περικοπή της φετινής χρηματοδότησης (από τα 45.000 ευρώ στα 18.000 ευρώ) με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η υποβολή υπογραφής της σύμβασης, κάτι που στην ελληνική πραγματικότητα, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

«Αν το υπουργείο θέλει όλη η διαδικασία να εξελίσσεται γρηγορότερα θα πρέπει να στέλνει στους δήμους από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς το σχέδιο της σύμβασης», σχολίασε ο Μανώλης Βουρνούς, λέγοντας ότι με περικοπή της χρηματοδότησης απειλούνται το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου και εκείνο της Κέρκυρας επειδή κατέθεσαν την ΠΣ τον Οκτώβρη ενώ ολόκληρη χρηματοδότηση λαμβάνουν ΔΗΠΕΘΕ που κατέθεσαν τις συμβάσεις τους δύο μήνες νωρίτερα!

Σχετικά Άρθρα