Εκδηλώσεις '22: Λαμπαδηδρομία στο λιμάνι στις 6 Ιουνίου

Με αφορμή την επέτειο από την ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 31/05/2022 - 15:16

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το 1822, όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Παύλος Καλογεράκης, διοργανώνεται λαμπαδηδρομία στο λιμάνι της Χίου το βράδυ της 6ης Ιουνίου, που είναι η επέτειος της ανατίναξης της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντή Κανάρη.

"Το βράδυ της 6ης προς 7η Ιουνίου 1822, ο Ήρωας Κωνσταντής Κανάρης και οι θαλασσόλυκοι συναγωνιστές του, ανατίναξαν την τουρκική ναυαρχίδα έξω από το λιμάνι της Χίου. Έδρασαν ως τιμωροί στις τρισάθλιες γενοκτονικές πράξεις των Οθωμανών. Τις τραγικές Σφαγές του χιώτικού πληθυσμού.

Εις ανάμνηση αυτής της ηρωικής πράξης, και αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους προγόνους μας, εμείς οι σημερινοί απόγονοι, επιθυμούμε κατά την τρέχουσα επετειακή χρονιά, δια της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων του  Δήμου Χίου να πραγματοποιήσουμε μία λιτή εκδήλωση με την συμμετοχή των Προσκόπων", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον νότιο λιμενοβραχίονα στις 9.30 μ.μ. και ακολουθώντας περιμετρικά το λιμάνι και μέσω της οδού Κανάρη θα φτάσει στον Δημοτικό Κήπο.

Μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντή Κανάρη.(ώρα 10 μ.μ.):

  • Θα ανάψουν, συμβολικά,  οι «Δάδες της πυρπόλησης»
  • Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση
  • Θα απαγγελθούν ποιήματα από Προσκόπους και Οδηγούς
  •  Θα κατατεθούν στεφάνια.
  •  Εθνικός μας Ύμνος

                                                                                   

o_logos_paratasis_ton_ergasion_sto_kolymvitirio

Σχετικά Άρθρα